Primož Roglič je sijajno začel letošnjo sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Primož Roglič je sijajno začel letošnjo sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Adria Mobil se je predstavila javnosti

Zaradi padca na sredini dirki v Umagu je bil odstoten le kapetan ekipe, Hrvat Radoslav Rogina, ki po hudem padcu že okreva v domači oskrbi. Predstavitev ekipe je potekala v znamenju 10. obletnice pokroviteljstva novomeških kolesarjev. Navzoč je bil tudi župan Novega mesta Gregor Macedoni.

Vodstvo Adrie Mobila je za letošnjo sezono ekipo še posebej pazljivo izbralo, predvsem zaradi tega, ker je zasedba letos maloštevilna. Skupaj jih je le devet, zato si bodo ti novomeški kolesarski mušketirji morali skozi sezono porazdeliti naloge in odgovornosti na različnih kolesarskih preizkušnjah. Za Novomeščane bodo kolesarili Jon Božič, Kristijan Fajt, Marko Kump, Domen Novak, David Per, Primož Roglič, Josip Rumac, Klemen Štimulak in Rogina.

Eden glavnih ciljev ekipe bo uvrstitev na svetovno prvenstvo. Novomeščani so izpostavili še vrhunec domače sezone, 22. Dirko po Sloveniji, ki bo že tradicionalno junija. Letošnja novost bo mednarodna dirka za Veliko nagrado Adrie Mobil, ki jo klub organizira 5. aprila na Dolenjskem.

Adria Mobil se je predstavila javnosti