Fernando Alonso letos (znova) rešuje Ferrarijevo čast. Foto: Reuters
Fernando Alonso letos (znova) rešuje Ferrarijevo čast. Foto: Reuters

Ne preostane nam drugega, kot to, da se še naprej močno trudimo in zaupamo ljudem in vsem spremembam.

Marco Mattiacci
Alonso povsem zaupa novemu vodji moštva Marcu Mattiacciju. Foto: EPA


Alonso v letošnji sezoni dirka odlično, a zaradi nekonkurenčnega ferrarija F14 T nikakor ne more doseči želenih rezultatov. Španec že vrsto let neuspešno naskakuje svoj tretji naslov svetovnega prvaka, zaradi nekonkurenčnosti Ferrarija so številni prepričani, da bo po letu 2016, ko se mu izteče pogodba, moštvo iz Maranella tudi zapustil.

Že lani naj bi ga želel v svoje moštvo pripeljati Red Bull, vse bolj se omenja tudi odhod k McLarnu, a 32-letnik o tem še ne razmišlja. Kot pravi, je trenutno osredotočen le na dirkanje in na izboljšanje položaja italijanskega moštva v kraljici motošporta.
O času po letu 2016 ne razmišlja
"Ne razmišljam o prihodnosti, saj imam v tem trenutku popolnoma druge prioritete," je dejal Alonso in nadaljeval: "Želim pomagati moštvu in osvojiti čim več točk. Moramo se maksimalno potruditi, potrebujemo maksimalno motivacijo in predanost, da izboljšamo dirkalnik za naslednjo sezono. O času po letu 2016 pa ne razmišljam, a vsekakor se bomo tedaj usedli in poiskali najboljšo rešitev."
Treba je zaupati Mattiacciju
Ferrari, sicer najuspešnejše moštvo v zgodovini formule ena, je letos znova razočaral. Po seriji slabih rezultatov je 'odletel' vodja moštva Stefano Domenicali, zamenjal ga je neizkušeni Marco Mattiacci, ki potrebuje nekaj časa, da Ferrarijevo krivuljo obrne navzgor. "Ne preostane nam drugega, kot to, da se še naprej močno trudimo in zaupamo ljudem in vsem spremembam. Vedno obstaja smer, ki ji je treba slediti. Včasih je pravilna, včasih ne. A kakor koli že, moramo držati skupaj in zaupati Mattiacciju ter njegovim odločitvam," je še povedal dvakratni svetovni prvak.

Ne preostane nam drugega, kot to, da se še naprej močno trudimo in zaupamo ljudem in vsem spremembam.