Pablo Andujar je blestel pri mreži in se veselil prve zmage nad Davidom Ferrerjem. Proti rojaku v prvih treh medsebojnih obračunih ni osvojil niti niza. Foto: EPA
Pablo Andujar je blestel pri mreži in se veselil prve zmage nad Davidom Ferrerjem. Proti rojaku v prvih treh medsebojnih obračunih ni osvojil niti niza. Foto: EPA
Angelique Kerber
Angelique Kerber, ki je v osmini finala izločila branilko naslova marijo Šarapovo, se je zanesljivo prebila v finale. Foto: EPA

66. igralec sveta, ki je v karieri osvojil tri turnirje ATP, se bo v nedeljskem finalu pomeril z branilcem naslova Keijem Nišikorijem. Japonec je odpravil Slovaka Martina Kližana s 6:1 in 6:2. Dvoboj je trajal le uro in 17 minut.
Precej bolj napeto je bilo v drugem polfinalu. Ferrer, ki je bil po presenetljivo hitrem slovesu Rafaela Nadala, prvi favorit za zmago v katalonski prestolnici, je začel sijajno. Hitro je povedel as 3:0, potem pa popustil. 29-letni Andujar je z brejkoma v sedmi in enajsti igri že serviral za zmago v uvodnem nizu, a ni uspel. Ferrer je rešil tri zaključne žoge in v podaljšani igri povedel kar s 6:2. Andujar je bil v izgubljenem položaju, nato pa je nanizal kar šest točk zapored in osvojil prvi niz.
V drugem nizu je Andujar sijajno začel, vodstva s 3:0 ni več izpustil iz rok. Zelo dobro je serviral in zaključeval točke pri mreži. Po uri in 45 minutah je unovčil tretjo zaključno žogo. Prvič se je prebil v finale turnirja serije 500.
Vesely in Garcia-Lopez v finalu Bukarešte
V finalu turnirja ATP v Bukarešti bosta igrala Jiri Vesely in Guillermo Garcia-Lopez. Čeh je bil v polfinalu z 2:6, 6:1 in 6:4 boljši od Španca Daniela Gimena Traverja, petopostavljeni Garcia-Lopez pa s 6:7, 6:4 in 6:2 izločil drugega nosilca Francoza Gaela Monfilsa.
Srebotnikova v finalu Stuttgarta
Katarina Srebotnik
se je skupaj s Francozinjo Caroline Garcia uvrstila v finale dvojic v Stuttgartu. Drugi nosilki sta v polfinalu s 6:3 in 6:1 odpravili Španko Arantxo Parra Santonja in Poljakinjo Alicjo Rosolsko. Slovensko-francoska naveza se bo v finalu pomerila s tretjima nosilkama, Američanko Bethanie Mattek-Sands in Čehinjo Lucie Šafarovo.

BARCELONA, polfinale
(2.265.235 evrov, pesek)

NIŠIKORI (JAP/1) - KLIŽAN (SLK/14)
6:1, 6:2

ANDUJAR (ŠPA) - FERRER (ŠPA/3)
7:6 (8), 6:3




BUKAREŠTA, polfinale
(494.310 evrov, pesek)

VESELY (ČEŠ/7) - GIMENO TRAVER (ŠPA)
2:6, 6:1, 6:4

GARCIA LOPEZ (ŠPA/5) - MONFILS (FRA/2)
6:7, 6:4, 6:2


STUTTGART, polfinale
(731.000 am. dolarjev, pesek)

KERBER (NEM) - BRENGLE (ZDA)
6:3, 6:1

WOZNIACKI (DAN/4) - HALEP (ROM/2)
7:5, 5:7, 6:2