Krimovke so v prvem krogu visoko, z 32:20, premagale Hypo. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so v prvem krogu visoko, z 32:20, premagale Hypo. Foto: www.alesfevzer.com
Marta Bon
Trenerka Krima Marta Bon je s štartom v sezono lahko zadovoljna. Foto: www.alesfevzer.com

Nemke so v uvodnem krogu v Volvogradu visoko izgubile (27:19). Trenerka Krima Marta Bon meni: "Na uvodni tekmi Lige prvakinj se je vse razpletlo po našem scenariju, naš naslednji tekmec pa bo povsem drugačen. V tem trenutku je zagotovo kakovostnejši od Hypa, je pa res, da je v tej sezoni prikazal različna obraza. Na kvalifikacijskem turnirju za Ligo prvakinj je povsem zasenčil madžarski Ferencvaros in prikazal vrhunsko predstavo v vseh segmentih igre. Leipzig je slabo začel skupinski del Lige prvakinj, v Volgogradu doživel visok poraz, a po prvih lastovkah je vendarle zelo težko ocenjevati pomlad."

Nemke igrajo raznovrstno obrambo
Bonova je še predstavila nemško ekipo: "Nemška ekipa že dolgo igra v nespremenjeni kadrovski zasedbi. Imajo veliko kakovostnih igralk, ton igre pa ji daje poljska reprezentantka Karolina Kudlacz. Gre za izkušeno igralko, ki zna voditi in odločati tekme, v obrambi ji bomo zagotovo posvetili največ naše pozornosti. Nemška ekipa igra zelo raznovrstno v obrambi, od 6-0, 5-1 in 5+1, glede obojestranskih taktičnih prijemov se zagotovo obeta zelo zanimiva tekma."

Nadaljevati predstavo proti Hypu
Igralka Tamara Mavsar verjame v uspeh: "Visoka zmaga Dinama nad Leipzigom nas ne sme zavesti. Prepričana sem, da se bodo Nemke pred domačimi gledalci hotele prikazati v drugačni luči in osvojiti prvi par točk. Če bomo ponovile našo predstavo proti Hypu in izpilile še nekatere detajle v naši igri, potem verjamem v naš uspeh."

LIGA PRVAKINJ

2. KROG

Skupina A, nedelja ob 14.30:
LEIPZIG - KRIM MERCATOR
Sobota ob 20.25:
HYPO - DINAMO SINARA

Skupina B, sobota:
PODRAVKA - BUDUĆNOST
VARDAR - THÜRINGER

Skupina C, nedelja:
LOKOMOTIVA ZAGREB - VIBORG
SÄVEHOF - GYÖRI

Skupina D, petek:
LUBLIN - LARVIK
Sobota:
METZ - BAIA MARE