Bayern je zgled nogometnega uspeha in finančne discipline. Foto: Reuters
Bayern je zgled nogometnega uspeha in finančne discipline. Foto: Reuters

Medtem ko se številni nogometni klubi utapljajo v dolgovih, se Bayern utaplja v denarju. Na redni letni skupščini so bile številke osupljive. Poslovno leto (1. julij 2013-30. junij 2014) je Bayern končal s 16,5 milijona evri čistega dobička. Prihodkov je bilo za 528,7 milijona evrov, kar je klubski rekord. Allianz Arena je odplačana 16 let prej, kot je bilo načrtovano.

In konkurenca? Barcelona je imela le malenkost višje prihodke (530 milijonov), spredaj pa sta še Real Madrid (603 milijone) in Manchester United (540,6 milijona).

Po enem kriteriju je bavarski ponos že največji klub na svetu, in sicer po številu članov. Zdaj jih je rekordnih 251.315.

Bayern, ki je v predlanski sezoni (2012/13) postal evropski prvak, je v zadnjih 12 mesecih prodal 1,3 milijona dresov, kar je več kot vsi klubi v Bundesligi skupaj.

Na skupščini je imel glavno besedo predsednik Karl-Heinz Rummenigge, ki je govoril kar eno uro. Med drugim je zelo pohvalil trenerja Pepa Guardiolo: "Pep je za Bayern blagoslov. Izjemen trener, taktični genij, poseben človek. Naredil bom vse, da čim dlje ostane v Münchnu."