Federico Bernardeschi je preprečil presenečenje na uvodni tekmi nove sezone Serie A. Foto: EPA
Federico Bernardeschi je preprečil presenečenje na uvodni tekmi nove sezone Serie A. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je imel nekaj priložnosti, a na uvodni tekmi v Serie A ni zadel. Foto: EPA
Mariusz Stepinski je z glavo izenačil na 1:1. Foto: EPA
Juventus v 93. minuti do zmage v Veroni

Portugalski zvezdnik je na stadion Marc Antonio Bentegodi, ki je zelo redko poln, privabil kar 30.000 gledalcev. Stara dama je imela več priložnosti, a je še daleč od prave forme. Valter Birsa je pri gostiteljih sedel na klopi, Boštjan Cesar pa je poškodovan.

Giaccherini blestel proti nekdanjim soigralcem
Juventus je povedel že v 3. minuti. Kapetan Giorgio Chiellini je z glavo našel Samija Khediro, ki je z bližine zabil žogo v mrežo. Gostitelji so bili v popolnoma podrejenem položaju. V 18. minuti je Juan Cuadrado podal do Ronalda, ki je streljal mimo vrat. Še bliže je bil Douglas Costa v 34. minuti, a tudi njegov močni strel je švignil mimo vrat. Kazen za številne zapravljene priložnosti je prišla sedem minut pred odmorom, ko je nekdanji nogometaš Juventusa Emanuele Giaccherini z leve strani podal v kazenski prostor, Mariusz Stepinski pa je z glavo izenačil.

Tudi začetek drugega polčasa je bil zelo slab za goste. Joao Cancelo je podrl razigranega Giaccherinija v kazenskem prostoru in sodnik Fabrizio Pasqua je pokazal na belo točko. Giaccherini je ukanil Wojciecha Szczesnyja za vodstvo Chieva.

Bani z glavo v lastno mrežo
Jezni trener Massimiliano Allegri je v igro poslal Federeica Bernardeschija in Maria Mandžukića. Pritisk se je stopnjeval iz minute v minuto, četrt ure pred koncem pa je po podaji iz kota Mattia Bani z glavo zatresel lastno mrežo, potem ko je skušal posredovati pred Leonardom Bonuccijem. Juventus je še stopnjeval napade. Ronaldu s prostega strela ni uspelo matirati veterana Stefana Sorentina v vratih Chieva.

Bernardeschi kronal premoč stare dame
Portugalec je v 86. minuti trčil s Sorrentinom, ki je obležal na tleh, v nadaljevanju akcije pa je Mandžukić z glavo poslal žogo prek golove črte. Gostje so se že veselili zadetka, a je videosodnik zaradi igranja Ronalda z roko gol razveljavil. Sorrentino je zaradi pretresa možganov zapustil zelenico, vstopil je Andrea Seculin. V 93. minuti je Alex Sandro z leve strani podal v kazenski prostor, v gneči pa je rezervist Bernardeschi spretno podstavil desnico.

Allegri: Ronaldo se je hitro vklopil v moštvo
"Ronaldo je z nami treniral le sedem dni. Fizično je izvrstno pripravljen in odigral je lahko vso tekmo. Njihova obramba se je osredotočila nanj, žal pa ga nismo zaposlili z dobrimi podajami. Hitro se vidi, da je res poseben nogometaš. Zelo hitro se je vklopil v moštvo, kar je zelo pomembno. Sorrentino je imel res svoj dan, preprečil je njegov zadetek. Na koncu sem seveda zelo zadovoljen s tremi točkami, " je pojasnil Allegri.

1. krog:
CHIEVO – JUVENTUS 2:3 (1:1)
Stepinski 38., Giaccherini 56./11-m; Khedira 3., Bani 75./ag, Bernardeschi 93.
Birsa je sedel na klopi, Cesar (oba Chievo) pa je poškodovan.

Chievo: Sorrentino (91./Seculin), Cacciatore, Rossettini, Bani, Tomović, Rigoni, Radovanović, Hetemaj (78./Obi), Depaoli, Stepinski (66./Đordević), Giaccherini.

Juventus: Szczesny, Joao Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Khedira (84./Can), Pjanič, Cuadrado (56./Bernardeschi), Dybala, Douglas Costa (64./Mandžukić), Ronaldo.

Sodnik: Fabrizio Pasqua



LAZIO – NAPOLI 1:2 (1:1)
Immobile 25.; Milik 45., Insigne 59.

Lazio: Strakosha, Radu, Acerbi, Luiz Felipe (46./Bastos), Marušić, Parolo (88./Cataldi), Badelj (68./Correa), Milinković-Savić, Caceres, Immobile, Luis Alberto.

Napoli: Karnezis, Hysaj, Raul Albiol, Koulibaly, Mario Rui, Allan, Hamšik (70./Diawara), Zielinski (85./Rog), Jose Callejon, Milik, Insigne (76./Mertens).

Sodnik: Luca Banti




Nedelja ob 18.00:

TORINO – ROMA
Ob 20.30:
PARMA – UDINESE
(Štulac)
BOLOGNA – SPAL (Kurtić)
SASSUOLO – INTER (Handanović)
EMPOLI – CAGLIARI (Zajc)

Ponedeljek ob 20.30:
ATALANTA – FROSINONE
(Iličić; Krajnc)

Preloženo:
MILAN – GENOA (Vodišek)

SAMPDORIA – FIORENTINA
(Belec)

Juventus v 93. minuti do zmage v Veroni