Poškodba gležnja povzroča Petru Prevcu veliko preglavic. Foto: www.alesfevzer.com
Poškodba gležnja povzroča Petru Prevcu veliko preglavic. Foto: www.alesfevzer.com
Gorazd Bertoncelj se s skakalci podaja na prvo preizkušnjo poletne velike nagrade. Foto: www.alesfevzer.com

Poletni del se je sicer začel s celinskim pokalom v Kranju, kjer slovenski skakalci niso navdušili. Zdaj se z dvema tekmama v Wisli začenja poletna nagrada, v okviru katere je letos na sporedu enajst posamičnih preizkušenj in dve ekipni, ena izmed teh bo tekma mešanih parov.

Na poletni veliki nagradi se bo delila kvota za zimski svetovni pokal. Na Poljsko so odpotovali Domen Prevc, Anže Semenič, Tilen Bartol, Timi Zajc, Bor Pavlovčič, Anže Lanišek in Tomaž Naglič.

V soboto bo na skakalnici Malinka, ki je dobila ime po Adamu Malyszu, najprej na sporedu moštvena tekma, že dopoldan pa bodo kvalifikacije za nedeljsko posamično preizkušnjo. Tekmam v Wisli bodo konec julija sledile preizkušnje v Hinterzartnu, kjer se bodo na svoji prvi tekmi poletja pomerila tudi dekleta.

Petru Prevcu je gleženj zatekel
Na seznamu za Wislo ni najboljšega slovenskega skakalca zadnjih let Petra Prevca, ki bo moral zaradi poškodbe gležnja na še en operativni poseg. Potem ko je po aprilski operaciji prehitro začel vaditi na polno, mu je gleženj zatekel, zato so se odločili za popolno mirovanje. A tudi to ni prineslo izboljšanja, zato Prevca zdaj čaka nova operacija, je potrdil trener Bertoncelj.

Vrnitev Prevca na skakalnice predvidena za sredino avgusta
"
Gre za manjši poseg, čiščenje gležnja. Zdravniki sumijo, da gre za tujek v gležnju, zato ga bodo očistili. Res upam, da bo potem vse v redu. Mesec dni je bilo vse običajno, Peter je normalno treniral, potem pa se je njegov gleženj začel odzivati na vse – ali je treniral ali pa miroval. Vseeno je bilo. Zato smo se odločili za še en operativni poseg," je pojasnil Bertoncelj in razkril: "Tudi zdravniki so presenečeni, kako se je odzval Petrov gleženj, da se je tako zapletlo. Res redko se pojavijo takšne komplikacije. Upam, da bo to zdaj zadnji poseg." Ker ne gre za večji poseg, se bo po najbolj optimističnih napovedih Peter Prevc na skakalnice lahko vrnil nekje sredi avgusta, je še povedal Bertoncelj.

V sredo bo več znano, kako naprej
Oglasil se je tudi Peter Prevc in razkril, da ga operacija čaka že danes, to je v torek. "Rehabilitacija ni šla po načrtih. Danes mi bodo še enkrat operirali gleženj in v bistvu bodo zdravniki šele med posegom zares videli, za kaj natančno gre. Tako da bo jutri več znano, kako naprej," je sporočil 25-letni šampion, ki upa, da bo poseg uspel in bo lahko mirno nadaljeval okrevanje ter priprave na zimsko sezono.

SPORED POLETNE VN

21. 07. Wisla: ekipno, nočna tekma
22. 07. Wisla: posamično, nočna tekma
28. 07. Hinterzarten: posamično
Hinterzarten: posamično, nočna tekma, ženske
04. 08. Einsiedeln: posamično
10. 08. Courchevel: posamično, ženske
11. 08. Courchevel: posamično, nočna tekma
17. 08. Frenštat: posamično, ženske
18. 08. Frenštat: posamično, ženske
24. 08. Hakuba: posamično, nočna tekma
25. 08. Hakuba: posamično
08. 09. Čajkovski: mešani pari, nočna tekma
09. 09. Čajkovski: posamično
Čajkovski: posamično, ženske
22. 09. Rasnov: posamično
23. 09. Rasnov: posamično
30. 09. Hinzenbach: posamično
03. 10. Klingenthal: posamično
Klingenthal: posamično, ženske