Lionel Messi v 655 minutah proti Chelseaju ni dosegel gola. Je končno napočil čas, da zatrese mrežo Chelseaja? Foto: Reuters
Lionel Messi v 655 minutah proti Chelseaju ni dosegel gola. Je končno napočil čas, da zatrese mrežo Chelseaja? Foto: Reuters
Antonio Conte pravi, da je Barcelona eden izmed glavnih favoritov za osvojitev Lige prvakov. Foto: Reuters

Barcelona se bori za 11-zaporedno uvrstitev v četrtfinale, Chelsea pa je v zadnjih petih sezonah napredoval med najboljših osem ekip le enkrat.

Chelsea mora odigrati popolno tekmo, če želi premagati veliko Barcelono, je pred novim zanimivim obračunom v osmini finala povedal trener Chelseaja, Antonio Conte. Conte upa, da bo njegovim varovancem uspelo ohraniti negativen niz zvezdnika Barcelone Lionela Messija, ko gre za obračune proti Chelseaju.

Argentinski virtuoz namreč na zadnjih osmih tekmah proti Chelseaju ni dosegel gola. Na tekmi leta 2012 v polfinalu Lige prvakov je Messi zapravil celo 11-metrovko. Ligo prvakov je takrat osvojil prav Chelsea, kar je njihov edini evropski naslov. Barcelona je v tem tekmovanju slavila petkrat, nazadnje leta 2015.

Je končno napočil čas, da Messi zatrese mrežo Chelseaja? Argentinec je v vrhunski formi, v vseh letošnjih tekmovanjih je dosegel že 27 golov.

Conte: Barcelona favorit Lige prvakov
Italijan na klopi angleških nogometnih prvakov vlogo favoritov tako prepušča Barceloni: "Verjetno so glavni favoriti za osvojitev Lige prvakov. Navdušeni smo, ker imamo priložnost igrati proti resnično močni ekipi, želimo pokazati, kakšna je naša raven igre." Dodal je, da bo morala njihova igra biti popolna, morali bodo biti taktično na najvišji ravni, če želijo iztržiti čim več iz tekme: "Imajo odlične lastnosti z žogo, se pa kažejo določene slabosti v igri brez žoge, to moramo izkoristiti." Cesc Fabregas, ki se je s Camp Noua preselil na Stamford Bridge leta 2014, je prepričan, da lahko dosežejo uspeh, morajo le preživeti prvi naval pritiska.

Conte obenem ne dopušča, da bi ekipo odneslo, potem ko je prekinila niz porazov - v domačem prvenstvu so odpravili West Bromwich, v osmini finala FA pokala pa Hull City.

Barcelona pozorna na Hazarda
Trener Barcelone Ernesto Valverde je na novinarski konferenci priznal, da se je želel izogniti Chelseaju v zgodnji fazi izločilnih bojev: "Želeli smo, da bi Chelsea zmagal v svoji skupini in da nam ne bi bilo treba igrati proti njim zdaj, ampak vsak trenutek je slab za obračun z njimi." Dodal je, da se njegovi igralci veselijo izziva igranja proti angleškim prvakom. Valverde je na vprašanje, ali bo neučinkovitost Messija proti Chelseaju vplivala na igralca, odgovoril: "Vemo, da Leo v preteklosti ni imel veliko sreče proti Chelseaju, vendar ne moremo se ozirati na to."

Ivan Rakitić je povedal, da bo največja nevarnost Eden Hazard, ki je posebej nevaren v igri ena na ena: "Zadnje tekme je v odlični formi, moramo paziti nanj, ampak tudi na celotno ekipo."

Valvderde ne bo mogel računati na Philippeja Coutinha, ki ne sme nastopati v Ligi prvakov, saj je v tej sezoni v tem tekmovanju že nastopal za Liverpool.

Barcelona je v soboto po zmagi nad Eibarjem (2:0) izenačila najdaljši niz neporaženosti v La Ligi, ki so ga aprila 2011 dosegli pod tedanjim trenerjem Pepom Guardiolo - 31 tekem, 26 zmag in pet remijev.

OSMINA FINALA, prvi tekmi

Torek ob 20.45:
CHELSEA - BARCELONA

Verjetni postavi:

Chelsea: Courtois, Azpilicueta, Christensen, Cahill, Moses, Kante, Fabregas, Alonso, Hazard, Pedro, Morata.

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique Umtiti, Jordi Alba, Busquets, Paulinho, Rakitić, Iniesta, Messi, Suarez.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)


BAYERN - BEŠIKTAŠ

Verjetni postavi:

Bayern:
Ulreich, Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba, Vidal, Müller, James Rodriguez, Coman, Robben, Lewandowski.

Bešiktaš: Fabri, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Adriano, Hutchinson, Medel, Quaresma, Talisca, Babel, Vagner Love.

Sodnik: Ovidiu Alin Hategan (Romunija)

Povratni tekmi bosta 14. marca.



Sreda ob 20.45:
SEVILLA - MANCHESTER UNITED

ŠAHTAR - ROMA

Povratni tekmi bosta 13. marca.