Tyson Fury (desno) je lani novembra presenetljivo premagal Vladimirja Klička. Foto: Reuters
Tyson Fury (desno) je lani novembra presenetljivo premagal Vladimirja Klička. Foto: Reuters

Senzacionalno razkritje sta objavila Independent in ESPN. Pozitiven je bil vzorec urina, ki ga je Fury oddal 22. septembra v Lancastru.

Fury bi moral 29. oktobra v Manchester Areni braniti naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji proti Ukrajincu Vladimirju Kličku, a tega obračuna ne bo. Fury je novembra lani v Düsseldorfu porazil Klička in postal najboljši "težkokategornik". Povratni obračun bi moral biti že 9. julija, a ga je takrat Fury prestavil zaradi poškodbe gležnja. Zdaj pa je vzrok očitno kokain.

Če se bodo navedbe potrdile, Britancu grozi odvzem šampionskih pasov, naslovov svetovnega prvaka po verzijah WBA, WBO in IBF.

Večino časa povsem na dnu in depresiven
Fury je sicer že pred tem v svojih razvpitih nastopih v javnosti namignil, da je že poskusil kokain. Aprila, ko je govoril o težavah z depresijo, je bil zelo odkrit: "Kdaj se počutim zelo dobro, ko sem zadet, ali pa se počutim povsem zanič. Ali nisem povsem pri sebi, ko sem na kokainu, ali sem povsem na tleh po injekciji pomirjevala. Večino časa sem povsem na dnu in depresiven, tako kot danes, kajti, ko si zadet in letiš visoko, hitro sledi padec."