Polono Hercog je ustavila poškodba. Foto: EPA
Polono Hercog je ustavila poškodba. Foto: EPA

Sevastova, prva nosilka Bukarešte, je dobila prvi niz s 6:1, nato pa je Hercogova predala obračun. 27-letna Mariborčanka je polfinale začela s povitim desnim stegnom, ki očitno ni vzdržalo naporov.

Sevastova se bo v finalu pomerila s Hrvatico Petro Martić, ki je bila s 6:4 in 6:4 boljša od Romunke Mihaele Buzarnescu.

Mariborčanka v četrtfinalu izločila Tunizijko Jabeurjevo
Predtem je bila Hercogova v četrtfinalu s 6:3 in 6:1 suvereno boljša od Tunizijke Ons Jabeur. Tunizijka je v petek v Romuniji odigrala dva dvoboja, saj je morala najprej opraviti še z osmino finala, kjer je bila s 6:2 in 6:2 boljša od Rusinje Vere Zvonareve. V večernem obračunu pa nato ni bila kos najboljši slovenski igralki, sicer osmi nosilki turnirja, ki se je med štiri najboljše uvrstila po uri in sedmih minutah.

V tretji igri prvega niza je Hercogovi uspel brejk, a ji je nasprotnica že v naslednji igri odvzela začetni udarec in izenačila. Nato je Mariborčanka odgovorila z odvzemom servisa in zatem povedla s 4:2. V deveti igri si je z odvzemom začetnega udarca priigrala zmago v nizu. V nadaljevanju je popolnoma zagospodarila. Po izenačenju na 1:1 je dobila naslednjih pet iger. V četrti in šesti igri ji je uspel brejk, v odločilni sedmi pa na svoj začetni udarec ni izgubila nobene točke.

MEDNARODNI TURNIR WTA, BUKAREŠTA
(250.000 am. dolarjev, pesek)

Polfinale:
SEVASTOVA (LAT/1) - HERCOG (SLO/8)
6:1, b. b.

MARTIĆ (HRV/4) - BUZARNESCU (ROM/2)
6:4, 6:4




Četrtfinale:
SEVASTOVA (LAT/1) - CIRSTEA (ROM/5)
3:6, 6:3, 6:2

HERCOG (SLO/8) - JABEUR (TUN)
6:3, 6:1

MARTIĆ (HRV/4) - SIEGEMUND (NEM)
7:5, 4:6, 6:4

BUZARNESCU (ROM/2) - VANG (KIT)
7:6, 6:3