Na tekmi proti Kolumbiji je v prvi postavi debitiral Erik Janža. Foto: www.alesfevzer.com
Na tekmi proti Kolumbiji je v prvi postavi debitiral Erik Janža. Foto: www.alesfevzer.com
Steven Gerrard in Raheem Sterling
Nogometaši Liverpoola so trikrat zapored izgubili tudi v Ligi prvakov. Foto: Reuters
V Celju padel nemški velikan
Prevc, Janus in Lanišek po tekmi v Klingenthalu
Švicarji osvojili Davisov pokal
Hamiltonu končno slavje v Abu Dabiju

Na portalu Športni SOS vsak ponedeljek objavljamo nekatere najodmevnejše zgodbe preteklega tedna. Tudi sami ste vabljeni k sodelovanju, svoj izbor lahko zapišete v komentarjih pod to novico ali na Twitterju (#ZgodbeTedna).

Teden 6 (od 17. do 23. novembra)

10. Od milijonov se zvrti
Pregled začenjamo pri baseballu. Giancarlo Stanton je podaljšal sodelovanje z Miamijem, nova 13-letna pogodba mu bo navrgla kar 325 milijonov dolarjev, kar pomeni, da gre za najdražjo pogodbo v zgodovini športa.

9. Mirza Begić zapustil Ljubljano
Denar je v današnjem športu ključen element pri gradnji ekip. Najboljši košarkar Uniona Olimpije v letošnji sezoni Mirza Begić je pričakovano zapustil zmajevo gnezdo. Njegova naslednja postaja je španski klub Laboral Kutxa. Pretekli teden je bil sicer prvi v sezoni, ko sta v enem krogu Lige ABA izgubila tako Olimpija kot Krka.

8. Kriza Clevelanda: 4 tekme, 4 porazi
Ostajamo pri košarki. Zgodba letošnjega poletja je bila vnovična selitev LeBrona Jamesa, ki s seboj vedno prinaša veliko pozornosti in pričakovanj. Ta so bila ob vrnitvi v Cleveland na izjemno visoki ravni, a skromen začetek sezone (5-7, samo v preteklem tednu 0-4) kaže, da bo imel v novi ekipi ogromno dela, če želi osvojiti tisto, po kar je prišel (to pa je seveda naslov prvaka). A vsak začetek je težak - James je kariero v Miamiju začel z 9-8, nadaljeval pa kar z 21-1.

7. Kriza Liverpoola: Trije zaporedni porazi
Težki dnevi so tudi za navijači Liverpoola, ki so še tretjič zapored izgubili v državnem prvenstvu. Bolj kot ničla na gostovanju pri Crystal Palaceu (3:1) v oči bode nemoč. Na lestvici so tako padli na 12. mesto, zaostanek za vodilnim Chelseajem pa že po tretjini prvenstva znaša neverjetnih 18 točk. V zelo konfuzni sezoni Premier league navijače hrabri dejstvo, da jim Liga prvakov trenutno beži le za pet točk (a po drugi strani prednost pred mesti, ki vodijo v nižji rang tekmovanja, znaša le štiri točke).

6. Zlatorog pozdravil prvo domačo zmago
Rokometaši Celja so letos v Ligi prvakov pustili izjemen "umetniški vtis", saj so zelo dobro igrali proti vsakemu favoritu, a to se jim v praksi ni obrestovalo, saj so imeli le dve točki proti najslabši ekipi skupine. V 6. krogu je prišel čas za prvo domačo zmago - v izjemnem vzdušju Zlatoroga je tako padel nemški Rhein Neckar Löwen z 32:28.

5. Peter Prevc sezono začel s 5. mestom
V Klingenthalu se je začela nova sezona svetovnega pokala smučarskih skokov. Slovenija je sezono začela z dvema petima mestoma (najprej na ekipni tekmi, nato še Peter Prevc na posamični tekmi). Pred sezono je navdušil trener Goran Janus, ki je odkrito napovedal, da si želi osvojiti pokal narodov.

4. Lewis Hamilton drugič svetovni prvak
V Abu Dabiju se je končala sezona svetovnega prvenstva v formuli ena, v kateri je Lewis Hamilton drugič postal svetovni prvak. Vodilni možje so si s številnimi novimi pravili želeli bolj izenačene formule ena. A nova pravila so ohranila dominacijo ene ekipe - le da se je Red Bull umaknil Mercedesu.

3. Švica osvojila Davisov pokal
Teden se je začel z novico, da naj bi se najboljša švicarska teniška igralca Roger Federer in Stan Wawrinka sprla zaradi Federerjeve žene. In konec? Prijatelja in tekmeca sta popeljala Švico do sploh prve zmage v Davisovem pokalu. Švicarji so v finalu v Lillu premagali Francijo s 3:1.

2. Lionel Messi na vrhu lestvice strelcev
Špansko nogometno prvenstvo ima novega najboljšega strelca. To je Lionel Messi, ki je pri zmagi Barcelone nad Sevillo (5:1) dosegel hat-trick. Zdaj ima v La Ligi 253 zadetkov, s čimer je na vrhu lestvice prehitel Telma Zarro, ki je tam kraljeval več kot 60 let.

1. Katanec odpira nova vrata
Slovenska nogometna reprezentanca je leto 2014 končala še s šestim porazom, a tekma proti Kolumbiji (1:0) očitno odpira novo poglavje v reprezentančni knjigi. Srečko Katanec je preizkusil številne mlade igralce, ki ga niso razočarali. Selektor je po tekmi potrdil, da to očitno ne bo muha enodnevnica - v moštvo namreč prihajajo mladi nogometaši.

V Celju padel nemški velikan
Prevc, Janus in Lanišek po tekmi v Klingenthalu
Švicarji osvojili Davisov pokal
Hamiltonu končno slavje v Abu Dabiju