Gonzalo Jara je prelisičil sodnika Sandra Riccija. Foto: Reuters
Gonzalo Jara je prelisičil sodnika Sandra Riccija. Foto: Reuters

Cavani je kaznovan, ker je bil izključen na tekmi četrtfinala Cope Americe proti Čilu, ki je pozneje tudi osvojil južnoameriško prvenstvo. Rdeči karton je napadalec PSG-ja tedaj dobil, ker je dvignil roko proti Gonzalu Jari, ta pa je teatralno padel, ker ga naj bi Urugvajec udaril. Predtem je čilski branilec Cavaniju potisnil prst v zadnjico. Cavani bo izpustil obračuna proti Boliviji in Kolumbiji.

Kazen je izrekla CONMEBOL, južnoameriška nogometna zveza, ki je kaznovala tudi urugvajskega selektorja Oscarja Tabareza. Ta bo moral počivati tri tekme, kazen pa je dobil po protestu zaradi druge izključitve na omenjeni tekmi. Tedaj je predčasno moral pod prho Jorge Fucile. Jara je za nešportno vedenje že dobil tri tekme prepovedi in 7.500 dolarjev kazni.

Suarez je še vedno kaznovan zaradi incidenta na lanskem svetovnem prvenstvu v Braziliji, ko je na obračunu proti Italiji v ramo ugriznil Giorgia Chiellinija. Napadalec Barcelone, ki je s katalonskim velikanom letos osvojil trojček lovorik in zabil tudi odločilni zadetek v finalu Lige prvakov v Berlinu, je pred kratkim na Fifo naslovil pismo s prošnjo za zmanjšanje kazni, saj je bilo njegovo vedenje v pretekli sezoni vzorno, a Mednarodna nogometna zveza je prošnjo zavrnila.