Ekipa Celja Pivovarne Laško se je predstavila v Thermani v Laškem. Foto: Twitter/@RKCPL
Ekipa Celja Pivovarne Laško se je predstavila v Thermani v Laškem. Foto: Twitter/@RKCPL
Rok Ovniček
Rok Ovniček med pripravami Gorenja. Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun

V Narodnem domu bo v petek ob 19.30 slavnostna akademija ob 70-letnici organiziranega igranja rokometa v Celju, vodstvo celjske ekipe pa je na novinarski konferenci v Thermani v Laškem predstavilo cilje pred začetkom nove sezone.

Rokometaši so na poti do velikega odra morali predstaviti svoje veščine na supih v bazenu. Večina jih je svojo delo opravila z odliko, "zmočila" sta se le preveč optimistična Borut Mačkovšek in Žiga Mlakar, ki sta v "dvojcu" poskušala premagati 25-metrsko razdaljo.

"Naša cilja sta naslova v pokalu in prvenstvu, saj nam to prinaša neposredno uvrstitev v Ligo prvakov. Tam se želimo prebiti v osmino finala, v ligi Seha pa si zaradi krstnega nastopa nismo postavili natančno določenih ciljev," je načrte predstavil direktor kluba Gregor Planteu. Glede finančnega stanja v ekipi je dodal: "Denarja ni nikoli dovolj. Klub še vedno sanira določene zadeve iz preteklosti in se trudimo, da bi nam to v novi sezoni to tudi uspelo. Imamo dovolj denarja, da izpeljemo sezono v trenutni kadrovski sestavi."

"Prav vsem tekmovanjem se bomo v celoti posvetili. Vsi ambiciozni klubi v Sloveniji želijo prekiniti našo triletno prevlado, a mi še ne mislimo sestopiti z vrha. Izpolniti ta cilj ne bo enostavna naloga, a o tem se bomo pogovarjali od aprila naprej. V tem trenutku sta primarna nastopa v Ligi prvakov in liga Seha, a večji poudarek in težje bo v Ligi prvakov, kjer nas čakajo same zares kakovostne ekipe," je dejal trener Branko Tamše.

Celjani bodo prvi pravi preizkus znanja imeli že v soboto, ko v Zlatorog prihaja Veszprem. Za uvodno tekmo vlada veliko zanimanje, saj barve madžarskega kluba branijo številni nekdanji igralci in dva "otroka" celjskega kluba - Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek.
Gorenje na kvalifikacijski turnir za Ligo prvakov
Novinarsko konferenco so v torek pripravili tudi pri Gorenju v kulturnem domu v Velenju, kjer so imeli glavno vlogo stand up komiki Perica Jerković, Uroš Kuzman, Aleš Novak, Marko Žerjal in Tin Vodopivec. Celoten dogodek je imel tudi humanitarno noto, izkupiček so namenili projektu Botrstvo za socialno najbolj ogrožene otroke iz velenjskega okolja.

Velenjčane so po koncu pretekle sezone zapustili številni udarni igralci, kot so Mario Šoštarič, Staš Skube, brata Benjamin in Senjamin Burić ter Michal Szyba, v Šaleško dolino pa so prišli izkušena Matjaž Brumen in Alem Toskić ter nekaj rokometnih mladcev (Estonec Andris Celminš, Darko Stojnić ...).

Izbranci Marka Šibile bodo konec tedna nastopili na kvalifikacijskem turnirju za Ligo prvakov v Prešovu na Slovaškem. V polfinalu se bodo pomerili s finsko ekipo Cocks, ob morebitni zmagi pa jih čaka zmagovalec drugega polfinalnega dvoboja med domačim Tatranom in luksemburškim Differdangejem.



Celjska zasedba v sezoni 2016/17:
- vratarji: Urban Lesjak, Ivan Gajić in Gašper Dobaj;
- krilni igralci: Blaž Janc, Gal Marguč, Tilen Kodrin in Luka Žvižej;
- zunanji igralci: Jaka Malus, Povilas Babarskas, David Razgor, Matic Grošelj, Miha Zarabec, Lucijan Fižuleto, Arthur Patrianova, Borut Mačkovšek in Žiga Mlakar;
- krožni napadalci: Matic Suholežnik, Vid Poteko in Kristian Bećiri.

Velenjska zasedba v sezoni 2016/17:
- vratarji: Klemen Ferlin, Rok Zaponšek in Jože Baznik;
- krilni igralci: Niko Medved, Janez Gams, Matjaž Brumen in Rok Golčar;
- zunanji igralci: Mitja Nosan, Vid Levc, Gregor Potočnik, Anže Ratajec, Luka Mitrović, Rok Ovniček, Nejc Cehte in Andris Celminš;
- krožni napadalci: Alem Toskić, Blaž Kleč in Darko Stojnić.


Kvalifikacije za Ligo prvakov

Skupina 1 (Prešov), sobota ob 13.30:
GORENJE VELENJE - COCKS (FIN)

Ob 16.15:
TATRAN PREŠOV (SLK) - RED BOYS DIFFERDANGE (LUKS)

Finale in tekma za 3. mesto bosta v nedeljo. Zmagovalec se uvrsti v Ligo prvakov.



Liga Seha

Sobota ob 20.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - VESZPREM

Sreda, 7. septembra, ob 18.00:
GORENJE VELENJE - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Sobota, 10. septembra, ob 18.00:
TATRAN - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Nedelja, 11. septembra, ob 17.00:
GORENJE - NEXE