V Zlatorogu je potekal pravi rokometni spektakel. Foto: www.alesfevzer.com
V Zlatorogu je potekal pravi rokometni spektakel. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Tomaža Ocvirka so bili večji del prvega in večino drugega polčasa povsem enakovredni nemškim prvakom, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so malenkostno popustili in izgubili prvi par točk v domačem Zlatorogu.

Celjani so se po svojih najboljših močeh upirali trikratnim nemškim prvakom. V 12. minuti so resda zaostali za tri gole (4:7), a nato vendarle vzpostavili ravnotežje in v 20. minuti po golu Matica Grošlja izenačili na 8:8.

Celjani so zapravili prednost 18:15. Končnica je bila tako napeta, na koncu pa so se najbolj veselili gostje iz Nemčije. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so zapravili prednost 18:15. Končnica je bila tako napeta, na koncu pa so se najbolj veselili gostje iz Nemčije. Foto: www.alesfevzer.com

Do konca prvega polčasa je na igrišču potekal povsem enakovreden boj, slovenski prvaki pa so po bojeviti in zelo kolektivni predstavi – med strelce se je v prvi polovici polčasa vpisalo kar deset igralcev – na veliki odmor odšli z golom zaostanka (12:13).

Rokometaši iz mesta ob Savinji so na začetku drugega polčasa še bolj dvignili raven svoje igre in v 34. minuti po golu Josipa Šarca prvič na dvoboju povedli s 15:14.

Hrvaški zunanji igralec v rumeno-modrem dresu je v naslednjem obdobju odigral pravo simultanko in svoje soigralce tri minute pozneje popeljal do vodstva s 17:15, v 39. minuti pa povišal na 18:15. Strateg Flensburga Maik Machulla je nemudoma zahteval minuto odmora, po nekaterih korekcijah na taktičnem in kadrovskem področju – ob tem je bil izključen tudi Grošelj – so njegovi varovanci v 42. minuti znižali na 17:18, v 46. minuti pa tudi ujeli slovenske prvake (19:19).

Flensburg je v končnici pokazal več. Foto: www.alesfevzer.com
Flensburg je v končnici pokazal več. Foto: www.alesfevzer.com

Celjska ekipa je imela v prelomnih trenutkih dvoboja kar nekaj kriznih trenutkov v svoji igri. V 57. minuti je po dolgem času znova zaostala (23:24), poldrugo minuto pred koncem dvoboja pa po golu Norvežana Goerana Johannessena za dva gola (23:25).

Šarac je dobro minuto pred koncem po atraktivnem "cepelinu" znižal na 24:25, Celjanom pa je za popoln preobrat zmanjkalo časa.

V celjski ekipi je bil na današnjem dvoboju najučinkovitejši Šarac s petimi goli, štiri je prispeval Patrik Leban, tri pa Domen Makuc.

Flensburg v končnici strl Celjane

Izjavi po tekmi
Tomaž Ocvirk
, trener Celja Pivovarne Laško: "Pred tekmo smo se dogovorili, da dvoboj z ekipo iz samega vrha evropskega rokometa odigramo po naših najboljših močeh, kar so moji fantje tudi naredili. Začeli smo malce rezervirano, premalo agresivno v obrambi. Ko smo to popravili, smo se vrnili v igro. V drugem delu smo nadzorovali potek, nato pa so nas presekale izključitve. Flensburg je spremenil še obrambno postavitev, ki nam je ob igralcu manj povzročala več težav. Izgubili smo ritem in na trenutke odigrali premalo odgovorno, da bi na koncu lahko zmagali."

Maik Machula, trener Flensburga: "Zelo smo veseli, da smo v Zlatorogu osvojili obe točki. Pošteno smo si oddahnili, saj ima Celje vedno dobro in zanimivo ekipo, tako da točk tukaj ni lahko osvojiti. Igrali smo dobro, bili smo dovolj agresivni, dobro smo se gibali in v napadu igrali pametno. Drugi del se ni začel po naših željah, šele po spremembi obrambe se nam je uspelo vrniti."

Klemen Ferlin in Josip Šarac, ki je bil s petimi goli prvi strelec Celjanov. Foto: www.alesfevzer.com
Klemen Ferlin in Josip Šarac, ki je bil s petimi goli prvi strelec Celjanov. Foto: www.alesfevzer.com

LIGA PRVAKOV
1. KROG, skupina A

CELJE PL - FLENSBURG 24:25 (12:13)

Celje Pivovarna Laško: Vujović, Ferlin, Cvetko, Razgor 2, Marguč 1, Šarac 5, Grošelj 2, Poteko 1, Žabić, da Silva 1, Kodrin 1, Horžen 2, Grebenc 1, Makuc 3, Leban 4, Novak 1.

Flensburg-Handewitt: Burić, Bergerud, Golla 6, Hald Jensen, Glandorf 1, Swan 3, Wanne 2, Jeppsson, Joendal 1, Steinhauser, Versteijnen, Zachariassen, Johannessen 5, Gottfridsson 2, Jurecki 2, Röd 3.

Sedemmetrovke: 4/6; 2/2.
Izključitve: 8 min; 10 min.


ELVERUM - AALBORG 24:34 (12:18)

PICK SZEGED - BARCELONA 31:28 (18:11)
Bombač 3, Gaber in Henigman 1 za Pick.

ZAGREB - PARIS SG 29:37 (15:19)
Vlah 3 za Zagreb.


1. KROG, skupina B

MONTPELLIER - VARDAR 31:33 (17:16)
Skube 3 za Vardar.

PORTO - MEŠKOV BREST 27:25 (9:15)

VESZPREM - MOTOR ZAPOROŽJE 40:28 (17:13)
Gajić 6, Marguč 3, Blagotinšek 1, Mačkovšek ni igral za Veszprem.

KIEL - VIVE KIELCE 30:30 (14:15)
Zarabec 3; Janc 3.