Celjani želijo ponoviti uspehe iz lanske sezone. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani želijo ponoviti uspehe iz lanske sezone. Foto: www.alesfevzer.com

Zadovoljen sem z opravljenim delom v času priprav, pa čeprav smo jih praktično opravili le s polovico ekipe. Odsotni sta bili obe levi krili, Blaž Janc in Gal Marguč sta namreč nastopala na svetovnem prvenstvu za kadete, kjer sta z reprezentanco dosegla izjemen uspeh. Bilo je že nekaj poškodb od prej, nekaj pa se jih je zgodilo med pripravami. Vsi, ki so jih opravili, pa so to naredili zelo dobro, prav tako pa so fantje že na zbor prišli odlično pripravljeni.

Branko Tamše, trener
Luka Žvižej
Luka Žvižej (levo) je poudaril, da Celje vedno meri na sam vrh. Foto: www.alesfevzer.com

Celjska zasedba je na novinarski konferenci v nakupovalnem centru Planet Tuš v Celju - omenjeno podjetje je tudi novi zlati pokrovitelj kluba - predstavila ambiciozne načrte. Osvojitev jubilejnega 20. državnega in 19. pokalnega naslova je osrednji cilj v sezoni 2015/16, hkrati pa želijo že na sobotni tekmi v Portorožu ubraniti superpokalno lovoriko.

Velika pričakovanja imajo tudi v spremenjeni Ligi prvakov, ko jih v skupinskem delu čakajo same imenitne zasedbe, kot so madžarski Veszprem, nemška Kiel in Flensburg-Handewitt, francoski PSG, hrvaški Zagreb, poljska Wisla in turški Bešiktaš. Navkljub zahtevni skupini se bodo skušali prebiti do osmine finala.

Povprečna starost 24 let
Celjska ekipa, ki je v povprečju stara dobrih 24 let, je doživela nekaj sprememb, v njej je pet novincev. Izkušeni srbski vratar Ivan Gajić je slovenskim ljubiteljem rokometa že dobro znan, saj je nastopal v Velenju, celjski dres pa so oblekli še Litovec Babarskas Povilas, Brazilec Arthur Malburg Patrianova ter Slovenca Luka Dobelšek in Žiga Mlakar. Ekipo so po koncu sezone zapustili Ivan Slišković, David Miklavčič, Matevž Skok in Rok Žuran. "Zadovoljen sem z opravljenim delom v času priprav, pa čeprav smo jih praktično opravili le s polovico ekipe. Odsotni sta bili obe levi krili, Blaž Janc in Gal Marguč sta namreč nastopala na svetovnem prvenstvu za kadete, kjer sta z reprezentanco dosegla izjemen uspeh. Bilo je že nekaj poškodb od prej, nekaj pa se jih je zgodilo med pripravami. Vsi, ki so jih opravili, pa so to naredili zelo dobro, prav tako pa so fantje že na zbor prišli odlično pripravljeni. Malce nam vse skupaj ni šlo na roko, želel sem, da bi na pripravljalnih tekmah uigrali ekipo, a nam to ob omenjenih težavah ni najbolj uspelo. Kljub temu smo dobili številne odgovore in tudi nekatere nove rešitve ter šibke točke, ki jih moramo še odpraviti," je dejal trener Branko Tamše.

Pomembna bo vsaka točka
"Od prvega kroga domačega prvenstva bo pomembna vsaka točka, saj bo v tej sezoni ponovno seštevek vseh točk tisti, ki bo dal prvaka. To se mi zdi tudi najbolj pošteno. Poleg tega je tu še elitna Liga prvakov, ki smo si jo tako želeli in smo si jo trdo prigarali. V njej ne želimo imeti obrobne vloge, temveč tekmecem pokazati našo moč. Zelo sem vesel, da smo v Celju ponovno v položaju, ko moramo braniti naslove. Zavedamo se, da bo to zelo zahtevno delo, a enako je vsako sezono. Res je, da bo v tej sezoni še več tekem kot v preteklih, veliko naših igralcev bo imelo tudi reprezentančne preizkušnje in bodo odigrali krepko prek 70 ali 80 tekem. To je naporno, a obljubimo lahko, da so naši cilji najvišji in te želimo uresničiti. V Ligi prvakov imamo skupino, kjer kar nekaj ekip cilja na naslov evropskega prvaka, kar pove vse o kakovosti," je še dodal Tamše.

Žvižej: Vedno merimo na sam vrh
Podobno razmišljajo tudi igralci, kapetan Luka Žvižej pa je pred začetkom sezone dejal: "Celjska ekipa vedno meri na sam vrh, tako je tudi pred to sezono. Imamo dobro ekipo, čeprav smo šele od srede naprej v polni postavi. Vsi smo zelo dobro pripravljeni, dobro pa smo medse sprejeli vse novince, zato se že skupaj veselimo prvega izziva, ki nas v soboto čaka v Portorožu. Naša naloga je, da vsako tekmo odigramo maksimalno in na ta način uresničujemo zastavljene cilje. Tekem bo v tej sezoni veliko in prav na vsaki želimo zmagati, kar pa bo vse prej kot lahka naloga. Sezona prinaša tudi elitno Ligo prvakov, kjer mi ne moremo podcenjevati nikogar, čeprav morda laiki kakšno ekipo odpisujejo, po drugi strani pa tudi drugi ne smejo podcenjevati nas. V prvi vrsti si želimo z dobrimi igrami privabiti čim večje število gledalcev v Zlatorog, nato pa z njihovo pomočjo prikazati fanatično borbenost in vsako tekmo zmagati."

V soboto dan rokometa v Portorožu
Prvi pravi test za celjsko ekipo bo že omenjeni sobotni (20.30) superpokalni obračun z Gorenjem na osrednjem igrišču teniškega centra v Portorožu. Celjani branijo lansko lovoriko. V ženski konkurenci se bosta pomerili Krim Mercator in Zelene doline Žalec. Zelo zanimivo pa bo že v popoldanskih urah, ko se bodo predstavile vse mlade generacije slovenskega rokometa, v kategoriji U-15, U-17 in U-19. Kandidati za reprezentance bodo v vsaki generaciji razdeljene na modre in bele, vse skupaj pa se bo začelo ob 11.30.

Po superpokalu bodo Celjani v prvem krogu 1. NLB Leasing lige gostovali pri Slovanu (4. september), evropsko Ligo prvakov pa začenjajo 19. septembra z gostovanjem v Carigradu.

Zadovoljen sem z opravljenim delom v času priprav, pa čeprav smo jih praktično opravili le s polovico ekipe. Odsotni sta bili obe levi krili, Blaž Janc in Gal Marguč sta namreč nastopala na svetovnem prvenstvu za kadete, kjer sta z reprezentanco dosegla izjemen uspeh. Bilo je že nekaj poškodb od prej, nekaj pa se jih je zgodilo med pripravami. Vsi, ki so jih opravili, pa so to naredili zelo dobro, prav tako pa so fantje že na zbor prišli odlično pripravljeni.

Branko Tamše, trener