Nogometaši Chelseaja so petič v zgodovini osvojili ligaški pokal. Didier Drogba in John Terry tretjič. Foto: Reuters
Nogometaši Chelseaja so petič v zgodovini osvojili ligaški pokal. Didier Drogba in John Terry tretjič. Foto: Reuters
John Terry
John Terry je poskrbel, da je Chelsea na odmor krenil z minimalno prednostjo. Foto: Reuters
Kyle Walker
Kyle Walker je zadel avtogol za 2:0. Foto: Reuters

Varovanci Joseja Mourinha so finalno vstopnico dvignili po dveh napetih obračunih z Liverpoolom, rdeče so odpravili s skupnim izidom 2:1. Kar precej so se morali za finale potruditi tudi nogometaši Tottenhama, ki so v polfinalu s skupnim izidom 3:2 odpravili Sheffield United.

V nedeljo popoldne so Chelseajevi nogometaši prejeli odlične novice z Anfielda, saj so izvedeli, da je Liverpool z 2:1 premagal njihovega največjega tekmeca v Premier ligi, Manchester City. Po prvi lovoriki v sezoni modrim odlično kaže tudi v domačem prvenstvu, kjer imajo s tekmo manj pet točk naskoka pred aktualnim prvakom z Etihada.

Eriksen zadel prečko, Terry gol
Finalni obračun so bolje začeli nogometaši Tottenhama, ki so v 10. minuti zatresli tudi okvir vrat. Cesc Fabregas je na robu kazenskega prostora podrl Harryja Kana in zakrivil prosti strel, ki ga je mojstrsko izvedel Christian Eriksen, veselje mu je preprečila prečka. V nadaljevanju prvega polčasa si ekipi nista priigrali kakšnih večjih priložnosti, Tottenhamove navijače je skrbela predvsem poškodba Kyla Walkerja, ki je očitno šepal, a je stisnil zobe in nadaljeval tekmo. Mreža se je nato vendarle zatresla v sodnikovem dodatku, ko je iz neposredne bližine po predložku z leve strani zadel Chelseajev kapetan John Terry. Hip zatem je Hugo Lloris preprečil še drugi zadetek v svoji mreži, ko je ubranil Cahillov poskus z glavo. Prvi del, v katerem varovanci Joseja Mourinha niso blesteli, a kljub vsemu povedli, se je končal po treh minutah dodatka glavnega sodnika Anthonyja Taylorja.

Od Walkerjeve noge v gol za 2:0
Že v uvodnih minutah drugega polčasa so nogometaši s Stamford Bridgea vodstvo podvojili. Fabregas je s podajo našel Diega Costo, ki je po levi strani vtekel pred vrata in sprožil diagonalni strel proti Llorisu. Žoga se je odbila od noge Kyla Walkerja in končala za hrbtom nemočnega Francoza. 2:0. Ekipi z igro nista navdušili nogometnih sladokuscev, priložnosti so bile redke, po dobri uri je Eden Hazard sprožil mimo vrat. V končnici je Tottenham še zadnjič napadel, a je Chelseajeva obramba zdržala.

Ligaški pokal, finale:
CHELSEA
- Tottenham 2:0 (1:0)
Terry 45+1., Walker 56./ag

Chelsea: Čech, Ivanović, Zouma, Terry, Azpilicueta, Ramires, Cahill, Fabregas (88./Oscar), Willian (76./Cuadrado), Costa (90./Drogba), Hazard.

Tottenham: Lloris, Walker, Dier, Vertonghen, Rose, Bentaleb, Mason (71./Lamela), Chadli (80./Soldado), Eriksen, Townsend (62./Dembele), Kane

Sodnik: Anthony Taylor