Košarkarji Dallasa bi lahko proti prvemu nosilcu San Antoniu vodili že z 2:0, če bi v končnici prve tekme ostali zbrani in ne bi zapravili vodstva 10 točk. Foto: Reuters
Košarkarji Dallasa bi lahko proti prvemu nosilcu San Antoniu vodili že z 2:0, če bi v končnici prve tekme ostali zbrani in ne bi zapravili vodstva 10 točk. Foto: Reuters

Premagali so nas v vseh pogledih. Igrali so trše, naša obramba pa je bila zelo mehka in ne tako agresivna kot njihova. Vedeli smo, da lahko igrajo zelo agresivno, saj se zavedamo, da so zelo močna ekipa. Vseeno me moti, da smo odigrali tako slabo tekmo.

Manu Ginobili
LeBron James
LeBron James je blestel na drugi tekmi proti Charlottu. Foto: Reuters
LaMarcus Aldridge
LaMarcus Aldridge je bil nerešljiva uganka za obrambo Houstona. Foto: Reuters
Dwight Howard
Dwight Howard je v prvem polčasu dosegel kar 25 točk, v nadaljevanju le še sedem. Foto: Reuters

Na prvi tekmi je osmi nosilec Dallas prednost 10 točk zapravil v zadnjih osmih minutah tekme in izgubil. Tokrat so gostje poskrbeli, da v končnici tekme niso popustili in so serijo izenačili na 1:1. To je bila tudi njihova prva zmaga v končnici po 12. juniju 2011, ko so tudi osvojili naslov prvaka.

Dallas tokrat ni popustil
Mavericksi so v napadu igrali izjemno, predvsem pa so blesteli v obrambi, kjer so uspešno zaustavili sicer vedno razpoložene Spurse, ki tokrat niso našli pravega ritma. Reševal jih je zlasti Manu Ginobili, ki je bil s 27 točkami tudi prvi strelec tekme. Njegovi soigralci niso bili tako učinkoviti, v oči pa najbolj bodejo izgubljene žoge. V rednem delu sezone je San Antonio na tekmo izgubil 14,4 žoge, tokrat jih je že v prvem polčasu 15. "Premagali so nas v vseh pogledih. Igrali so trše, naša obramba pa je bila zelo mehka in ne tako agresivna kot njihova. Vedeli smo, da lahko igrajo zelo agresivno, saj se zavedamo, da so zelo močna ekipa. Vseeno me moti, da smo odigrali tako slabo tekmo," je dejal razočaran Ginobili, ki se je s soigralci v drugem polčasu uspel Dallasu približati na vsega pet točk razlike (61:56), ko je v 3. četrtini Kawhi Leonard zadel dva od treh prostih metov, a to je bilo tudi vse.

James prejel hud udarec in odločil tekmo
Zmage so se veselili tudi košarkarji Miamija, ki so v končnici zdržali pritisk in v seriji proti Charlottu povedli z 2:0. Aktualni prvaki so 50 sekund pred koncem tekme vodili za tri točke (97:94), ko je prvi strelec tekme LeBron James (32 točk) prodrl pod koš in s strani Josha McRobertsa prejel hud udarec v brado. 4-kratni MVP rednega dela sezone je potreboval kar nekaj časa, da je znova vstal, nato je zadel drugega od dveh prostih metov, kar je tudi odločilo srečanje. Kemba Walker je s trojko Charlotte slabih 12 sekund pred koncem približal na vsega točko zaostanka (98:97), a do konca tekme Bobcatsi niso več zadeli. "Nočem še enkrat videti udarca, ki sem ga prejel," je po tekmi dejal James in dodal: "Najpomembneje je, da smo zmagali."

Kar 43 točk Aldridgea
Kljub temu, da je bil v Houstonu Dwight Howard pod košem neustavljiv (32 točk, 14 skokov in 4 blokade), so košarkarji Portlanda našli recept za zmago - žogo so podajali neverjetnemu LaMarcusu Aldridgeu, ki je kot za stavo polnil koš gostiteljev. Odlični 28-letnik je zbral kar 43 točk, s čimer je postal prvi košarkar po maju 2009, ki mu je uspelo na dveh zaporednih tekmah v končnici doseči 40 ali več točk. Zadnji, ki mu je to uspelo, je bil LeBron James. Svoje je dodal še Damian Lillard, ki je s šestimi zadetimi prostimi meti v izdihljajih tekme poskrbel, da je zmagala ekipa iz Oregona, ki v seriji zdaj vodi z 2:0. Naslednja tekma bo na sporedu v noči iz petka na soboto v Moda Centru v Portlandu.

Končnica, Vzhod, 1. krog:
MIAMI (2) - CHARLOTTE (7) 101:97 2:0
James 32, Bosh 20, Wade 15, Chalmers 11; Kidd-Gilchrist 22, Jefferson 18 in 13 skokov, Walker 16, Henderson 15.

Zahod, 1. krog:
SAN ANTONIO (1) - DALLAS (8) 92:113 1:1
Ginobili 27, Parker 12, Duncan 11; Ellis 21, Marion 20, Harris 18, Nowitzki 16, Calderon 12.

HOUSTON (4) - PORTLAND (5) 105:112 0:2
Howard 32 in 14 skokov, Harden 18, Parsons 15, Beverley 14, Jones 13; Aldridge 43, Lillard 18 in 11 podaj, Wright 15, Williams 13.

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Premagali so nas v vseh pogledih. Igrali so trše, naša obramba pa je bila zelo mehka in ne tako agresivna kot njihova. Vedeli smo, da lahko igrajo zelo agresivno, saj se zavedamo, da so zelo močna ekipa. Vseeno me moti, da smo odigrali tako slabo tekmo.

Manu Ginobili