Nastop Daše Grm v prostem programu

Za svoja nastopa je prejela 161,16 točke, kar je njen osebni rekord. Edina slovenska predstavnica je za svoj kratki program dobila oceno 57,58 točke, kar je prav tako njena najboljša ocena v karieri.

Grmova je že z uvrstitvijo v prosti program izpolnila osnovni cilj. V finalu je z 18. mestom ponovila svojo najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih, ko je bila 18. pred štirimi leti. Lani je bila 22. Na januarskem evropskem prvenstvu v Minsku je osvojila 17. mesto.

Sodnike je očarala ruska najstnica, komaj 16-letna Rusinja Alina Zagitova, aktualna olimpijska prvakinja, ki je za svoja nastopa prejela 237,50 točke. Zagitova je vodila že po kratkem programu.

Srebro je pripadlo Kazahstanki Elizabet Tursinbajevi (224,76 točke), bron je osvojila še ena Rusinja Jevgenija Medvedjeva (223,80 točke), aktualna olimpijska podprvakinja in dvakratna svetovna in evropska prvakinja (2016, 2017).

Tursinbajeva je zasedala tretje mesto po sredinem kratkem programu, Medvedjeva pa je skočila na stopničke, potem ko je v kratkem programu prejela četrto sodniško oceno.

Domačinka Kaori Sakamoto, druga po kratkem programu, je po finalu padla na peto mesto. Letošnja evropska prvakinja Rusinja Sofija Samodurova je zasedla osmo mesto.