Amir Dervišević je v glasovanju novinarjev in navijačev postal igralec meseca avgusta v Prvi ligi. Foto: EPA
Amir Dervišević je v glasovanju novinarjev in navijačev postal igralec meseca avgusta v Prvi ligi. Foto: EPA

V izboru za dobitnika priznanja so upoštevani glasovi novinarjev RTV Slovenija in Planet TV-ja ter uredništva NZS-ja, štejejo pa tudi ocene obiskovalcev spletne strani Prvaliga.si. Amir Dervišević je tako prejel največ glasov, na drugem mestu je bil njegov klubski soigralec Dino Hotić, na tretjem mestu pa je pristal vratar Gorice Grega Sorčan.

"Vesel sem priznanja, ki pa ga ne bi bilo brez soigralcev, celotnega moštva, vseh v klubu, tako da je to naša skupna nagrada. Skušam pomagati ekipi po najboljših močeh, najlepše je, če mi uspe s čim več dobrimi podajami in sodelovanjem v igri. Dobro nam gre, zmagujemo, osvajamo točke. Imamo učinkovite napadalce, dobre skakalce, tako da mi uspeva zbirati tudi asistence. Smo na pravi poti, zdaj pa je popoln fokus že na dvoboju z Domžalami. V soboto, ob vrnitvi v Ljudski po skoraj enem mesecu, nas zanima le nova zmaga," je povedal Amir Dervišević.

26-letni Ljubljančan v dresu Maribora je navdušil že v prvem krogu novega prvenstva, ko je s tremi podajami zablestel v Velenju, dobre predstave pa je nato kazal ves avgust. Visokorasli vezist se je na petih tekmah podpisal pod dve podaji, zatresel mreži Aluminija in Olimpije, svojemu klubu pa je v avgustu pomagal do štirih visokih zmag.

Za Derviševićem je poletje, ki ga bo zagotovo ohranil v lepem spominu, saj je po dobrih predstavah v klubskem dresu dočakal novo vabilo v izbrano vrsto in na Cipru prvič zaigral od uvodne minute.