Rok Kronaveter je na zadnjih dveh tekmah dosegel tri zadetke, skupaj v tej sezoni pet. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kronaveter je na zadnjih dveh tekmah dosegel tri zadetke, skupaj v tej sezoni pet. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija ali Maribor? Prvak bo znan v nedeljo
Gladka zmaga Domžal v Kranju
Pomembna zmaga Rudarja v boju za četrto mesto
Bugrić se je od navijačev poslovil z dvema goloma
Zahović s hat-trickom podaljšal upanje vijoličastih
Kronaveter: Po težki sezoni je forma zdaj prava

Dve točki ločita najboljši moštvi na vrhu lestvice, kar pomeni, da mora Maribor nujno premagati Gorico, če želi še upati na prvo mesto. Ob tem mu morajo pomagati Domžale in osvojiti vse tri točke proti Olimpiji. Na drugi strani ima vodilna ekipa usodo v svojih rokah. Ob Kamniški Bistrici bo gostovala z jasnim ciljem: če ne izgubi, bo naslov njen.
Nazadnje je tam sicer dvakrat klonila z 1:0, lani marca in decembra, zato zeleno-beli ne pričakujejo, da bo naloga preprosta. "V Domžalah bo zelo težko in zahtevno, upam, da se tega zavedajo vsi. Maribor je pred dvema tednoma tam igral neodločeno, ko je zadel v sodnikovem podaljšku (1:1). Domžale so kakovosten tekmec, gre za specifičen položaj, priložnosti za popravni izpit ne bo. Toda v Mariboru smo pokazali, da lahko dobro igramo še v težjih okoliščinah, zato me ne skrbi. Fantje so bili vso sezono pravi. Ni razloga, da ne bi verjel, da bodo takšni tudi na zadnji tekmi," je po zmagi nad Krškim z 2:0 razmišljal trener Olimpije Igor Bišćan.
Stadion razprodan
Iz Domžal so sporočili, da je stadion razprodan. Vstopnice za domžalski sektor so pošle v 126 minutah.

Na zadnji medsebojni tekmi sredi aprila v Stožicah je bilo 1:1, Domžale so izenačile v 91. minuti z zadetkom Lovra Bizjaka. "Domžale so bile takrat še v boju za prvo mesto. Mi smo imeli zaradi pokala manj časa za pripravo na srečanje. Tedaj je tekmo usmeril naš hiter zadetek. Imeli smo še nekaj priložnosti, oni si kakšnih večjih niso pripravili. Res je, da so imeli več časa žogo, a smo dobro izpolnjevali naloge in jih dobro nevtralizirali. Zdaj bo drugačna tekma," je dejal Bišćan.

Prava energija in pristop
Hrvaški trener je bil s predstavo proti Krškemu zadovoljen, jezile so ga le številne zapravljene priložnosti v prvem polčasu. "Lepo je, da smo končali sezono doma brez poraza, to je lep dosežek. Večino tekme smo igrali zelo dobro. 1:0 ob polčasu je bilo veliko premalo za to, kar smo prikazali. Na začetku drugega polčasa smo bili malce pasivni in uspavani, potrebovali smo nekaj časa, da smo se prebudili. Fantje so sami začutili, da je daleč od tega, da je tekma končana. Vombergar je nato nekoliko poživil igro. Po drugem zadetku smo tekmo mirno pripeljali do konca. Igrali smo lep, direkten, kombinatoren nogomet. Škoda samo, da smo veliko zgrešili. To niso bile polpriložnosti, ampak izrazite priložnosti. Sicer pa smo imeli pravo energijo in pristop, na tekmo smo šli pogumno in odločno. Krško ni prišlo igrat revijalne tekme, poskušali so kaj osvojiti."

Junak dvoboja je bil z dvema zadetkoma Rok Kronaveter."Vedno sem poudarjal, tudi ko Kronaveter ni igral, da si želim, da bi bil z nami. 'Krona' je tip igralca, ki odloča tekme in dela razliko z individualno kakovostjo. Seveda sem zaradi tega zelo vesel, saj smo imeli v zadnjem času težave z učinkovitostjo. Iskali smo igralca, ki bi dosegal zadetke," je svojega najboljšega nogometaša na zadnjih dveh tekmah pohvalil Bišćan.

Ščulac nezadovoljen s prvim polčasom
Trener Krčanov Alen Ščulac na drugi strani ni bil zadovoljen s pristopom svojih varovancev: "V tekmo smo šli drugače, kot smo bili dogovorjeni. V prvem polčasu bi lahko prejeli tri ali štiri zadetke, na srečo jih nismo, ostali smo še nekako v igri. V drugem polčasu je Olimpija zadela z 11-metrovke in zasluženo zmagala. Pred tekmo sem bil prepričan, da lahko tu danes nekaj naredimo, a je bila energija na strani Olimpije. Najbolj žal mi je, da fantje niso pokazali, česa so sposobni. Ustrašili so se tekmeca in vzdušja. Zaradi tega sem bil zelo jezen. V drugem polčasu je bilo malo bolje, malo več smo igrali naprej, a premalo za vsaj točko."

Zahović proti Gorici ne bo igral
Maribor je v Celju prepričljivo slavil z 0:4 in še dvakrat zadel okvir vrat. Luka Zahović se je s hat-trickom prebil na vrh lestvice strelcev, skupaj je zbral že 18 golov. Tretjino jih je dosegel proti Celju, spomladi mu je dvakrat zabil po tri zadetke. V nedeljo proti Gorici zaradi kartonov ne bo igral.
Zahović je 18 golov zabil na 17 tekmah oziroma v 1.410 minutah. V polovici sezone to ni uspelo še nobenemu v zgodovini slovenske lige.

"Čuti se, da fantje niso utrujeni, da imajo energijo in moštveni duh, znanje je tako ali tako tu. Jasno, da je bil za nami izredno boleč poraz na derbiju, a smo bili sposobni odigrati dobro tekmo. Od začetka se je videlo, da smo na dobri poti," je bil zadovoljen Darko Milanič, ki je nekoliko spremenil postavo in formacijo. Namesto Martina Kramariča in Dina Hotića sta bila v začetni enajsterici Blaž Vrhovec in Dare Vršič.

Celju maja ne gre po načrtih, na zadnjih šestih tekmah je osvojilo le štiri točke in krog pred koncem ostalo brez možnosti za četrto mesto ter s tem morebitno uvrstitev v Evropo. "V zadnjih tednih nismo bili pravi, fantje poskušajo igrati in se borijo, a smo izpraznjeni," je pojasnil trener Dušan Kosič.

Rožman: Proti Olimpiji je cilj zmaga
Domžale so z "rezervno" postavo brez težav premagale Triglav (0:4), tri gole so dosegli mladinci Denis Tubić, Adam Gnezda Čerin in Blaž Urh. Simon Rožman je pred tekmo proti Olimpiji odločen. "Zunanji vplivi nas ne zanimajo, saj vedno igramo zgolj zase. S svojimi igrami sami sebe postavljamo na ogled močnejšim evropskim klubom, zato je jasno, da bomo želeli tudi tokrat gledalcem ponuditi kar največ. Pred polnim Športnim parkom je cilj zmaga, s katero želimo na najboljši mogoč način skleniti sezono, ki nam je ponudila veliko zadovoljstva," je dejal za klubsko spletno stran.

"Tekma bo nedvomno magnet za gledalce. Ne bomo odstopali od svoje vsebine, vsi vemo, kakšni si želimo biti. Poskušali se bomo prikazati v najboljši mogoči luči in tekmo kar najbolje izkoristiti za pripravo na Evropo," je še dodal 35-letni trener.

Olimpija ali Maribor? Prvak bo znan v nedeljo
Gladka zmaga Domžal v Kranju
Pomembna zmaga Rudarja v boju za četrto mesto
Bugrić se je od navijačev poslovil z dvema goloma
Zahović s hat-trickom podaljšal upanje vijoličastih
Kronaveter: Po težki sezoni je forma zdaj prava