Eden najobetavnejših mladih nogometašev v Nemčiji Julian Draxler se seli v Wolfsburg. Foto: EPA
Eden najobetavnejših mladih nogometašev v Nemčiji Julian Draxler se seli v Wolfsburg. Foto: EPA

V petek je na uvodni tekmi 3. kroga nemškega prvenstva Wolfsburg s 3:0 odpravil Schalke, Draxler je igral 73 minut. To je hud udarec za ekipo iz Gelsenkirchna, ki je prihodnost gradila na 21-letnem vezistu. V Bundesligi je na 118 tekmah za Schalke dosegel 18 golov. V nemški izbrani vrsti je odigral 15 tekem, selektor Joachim Löw pa resno računa nanj na prihodnjih velikih tekmovanjih.

Celotno poletje se je veliko govorilo o njegovem odhodu, zelo se je zanj zanimal tudi Juventus. Stara dama je zelo slabo začela Serie A, zdaj pa je ostala še brez Draxlerja.
Dante zapustil Bayern
Wolfsburg se je okrepil tudi z branilcem Dantejem, ki je bil pri Pepu Guardioli večinoma na klopi Bayerna. 31-letni Brazilec je podpisal pogodbo do leta 2018. Bayern se je okrepil s Kingsleyjem Comanom, ki prihaja kot posojen igralec Juventusa.

Odšla De Bruyne in Perišić
Nemški pokalni prvaki so prejšnji teden prodali Kevina De Bruyna v Manchester City za 75 milijonov. Najboljši igralec Bundeslige v prejšnji sezoni je podpisal šestletno pogodbo. Wolfsburg je prodal tudi hrvaškega reprezentančnega napadalca Ivana Perišića. 26-letnik odhaja v Inter. Finančne podrobnosti niso znane, prestop pa naj bil bil vreden med 16 in 20 milijoni evrov.

"Chicharito" okrepil napad farmacevtov
V Leverkusnu so prav tako zavihali rokave. Športni direktor Rudi Völler je pripeljal Kevina Kampla, na zdravniškem pregledu pa je že Javier Hernandez. 27-letni mehiški napadalec ima veliko izkušenj z igranjem v Ligi prvakov za Manchester United in madridski Real. Farmacevti naj bi rdečim vragom nakazali 11 milijonov evrov. Louis van Gaal ni več računal na Hernandeza, ki se je želel preizkusiti tudi v Bundesligi.