Nastja Govejšek je popravila lasten rekord. Foto: OKS
Nastja Govejšek je popravila lasten rekord. Foto: OKS
Damir Dugonjić
Damir Dugonjić bo v Dohi branil srebrno medaljo iz Carigrada. Foto: EPA

Govejškova je tako lastno najboljšo znamko, ki jo je postavila prav tako v Kranju 25. januarja letos, popravila za 14 stotink sekunde.

"Nastja je tukaj v vseh štirih nastopih plavala super, kar je pomembno tudi za potreben kanček samozavesti in dobro voljo na tekmi. Tam ima nekoliko neugoden razpored, vseeno pa pričakujem, da bo zelo dobro nastopila na 50 in 100 m prosto ter 50 m delfin," je o dosežkih povedal njen trener Jure Primožič, prepričan, da bi njegova varovanka že v Kranju dosegla še kakšen rekord, če bi tukaj imeli boljše startne kamne.

Izstopal je tudi dosežek Ravenčana Damirja Dugonjića, ki je na 100 m prsno plaval 58,61."Moj cilj je bil, da drugih 50 metrov odplavam na polno, kar mi je v 35 metrih uspelo, na koncu pa mi je malo zmanjkalo moči. Vse kaže, da mi manjka še malo počitka. Drugače pa zelo v redu. Prvih 50 metrov je bilo sproščenih, obrati so bili zelo dobri, na tretjih 25 metrih sem plaval malo na silo, a bil hiter in na koncu sem dosegel dober čas. Bilo pa je zelo težko in vidi se, da še nisem v popolnoma vrhunski formi," je o nastopu v disciplini, v kateri bo na bližnjem svetovnem prvenstvu v Dohi, ki se začne 3. decembra, branil srebrno medaljo iz Carigrada, povedal Dugonjić.

Med potniki za SP v Dohi sta solidno formo potrdila tudi Branikovec Martin Bau s 3:54,17 in Ravenčanka Gaja Natlačen s 4:10,16 ob zmagah na 400 m prosto.

Plavalna generalka za SP je bila uspešna
Plavalna generalka za SP je bila uspešna