Janja Garnbret je letos nepremagljiva. Vso konkurenco je najprej premagala v Chamonixu, nato v Villarsu in včeraj še v Brianconu. Foto: www.alesfevzer.com
Janja Garnbret je letos nepremagljiva. Vso konkurenco je najprej premagala v Chamonixu, nato v Villarsu in včeraj še v Brianconu. Foto: www.alesfevzer.com
Škofic do druge letošnje zmage

Razplet je bil torej takšen kot 12. julija v Chamonixu. 17-letna Garnbretova je bila najboljša že v kvalifikacijah, v finalu pa je potrdila odlično pripravljenost. Najstnica iz Koroške je v spolzki steni edina priplezala do vrha, a jo je čas malce prehitel, tako da sta ji uradno do popolnosti zmanjkala dva oprimka. Druga je bila Avstrijka Jessica Pilz.

"Na to zmago sem se odzvala čustveno. Zelo sem bila vesela. V finalu so oprimki drseli, nisem vedela, ali me bodo noge držale ali ne. Veliko sem se morala ustavljati. Neverjetno, takšne sezone nisem pričakovala. Cilj je bila ena zmaga, zdaj imam že tri," je za Radio Slovenija povedala čudežna deklica športnega plezanja, ki je slavila že tretjo zaporedno zmago, tako da ima v skupnem seštevku popoln izkupiček.

Mina Markovič ni nastopila.

Domen Škofic je prav tako slavil tretjo zmago v karieri. "Dvakrat poslušati Zdravljico sredi Francije je nepozabno. Noro, neverjetno ... Sploh ne morem verjeti, da sem po slabi zadnji tekmi svetovnega pokala plezal tako dobro. Bil sem trden in verjel vase," je dejal 22-letni Ljubljančan.

Drugi slovenski finalist Urban Primožič je bil sedmi, pri dekletih pa je Tjaša Kalan zasedla 17. mesto, Rebeka Kamin 24.

Naslednja postaja je Imst
Športne plezalce čaka krajši premor, nato pa tekme v Imstu (Avstrija) 19. in 20. avgusta, Arcu (Italija) 26. in 27. avgusta, Xiamenu (Kitajska) 22. in 23. oktobra ter za konec sezone 26. in 27. novembra še v domačem Kranju (Slovenija). Športnoplezalna elita se bo letos pomerila tudi na svetovnem prvenstvu (težavnost in balvani), ki bo od 14. do 18. septembra v Parizu (Francija).

Škofic do druge letošnje zmage