Diego Simeone je že imel govor na zadnjem treningu na Allianz Areni. Foto: EPA
Diego Simeone je že imel govor na zadnjem treningu na Allianz Areni. Foto: EPA
Fernando Torres
Fernando Torres je blestel v dresu Atletica med letoma 2001 in 2007, po vrnitvi je imel nekaj težav, a je v zadnjem mesecu znova v pravi formi. Foto: Reuters
Franck Ribery
Franck Ribery je pripravljen za igro na povratni tekmi. Foto: EPA
Pep Guardiola
Pep Guardiola se z Bayernom še ni prebil v finale Lige prvakov, kar je uspelo njegovima predhodnikoma Juppu Heynckesu in Louisu van Gaalu. Foto: EPA

Prva tekma na stadionu Vicente Calderon prejšnjo sredo je pokazala, da so colchonerosi mojstri obrambne igre. Zmaga z 1:0 je odlično izhodišče pred srečanjem na Allianz Areni.
Jan Oblak je v soboto proti Rayu Vallecanu šestič zapored ohranil mrežo nedotaknjeno (1:0). V Primeri division mu je to uspelo že 23-krat, v vseh tekmovanjih skupaj pa 31-krat.

"Prva tekma je potekala po naših načrtih. V torek bomo videli, kako močan je Bayern doma. Mislim, da pritisk ni poseben za nobeno ekipo. Počasi se obrestuje zelo dobro delo, ki smo ga opravili v preteklih štirih letih in pol. Nekateri novi igralci so se hitro vključili v moštvo, zares je velik izziv voditi tako dobro ekipo. Pred vsakim srečanjem sem nervozen in jutri ne bo prav nič drugače," je pojasnil trener Diego Simeone, ki lahko vodi ekipo v Ligi prvakov, v španskem prvenstvu pa mora sedeti na tribuni do konca sezone.

Kapetan Gabi je dopolnil trenerja: "Zelo dobro smo pripravljeni na to tekmo. Z moštveno igro smo prišli že zelo daleč. Mislim, da smo že do zdaj odigrali odlično sezono. Za preboj v finale je treba premagati najboljše ekipe v Evropi, Bayern spada med njih. Tudi na povratni tekmi si želimo zmagati."

Torres srečen, da se je vrnil k Atleticu
Fernando Torres je spomladi ujel pravo formo. "Zelo sem srečen, da sem znova igralec Atletica. Borimo se drug za drugega, le tako smo lahko prišli do polfinala. Čaka nas prava bitka na zelenici, kjer želimo premagati Bayern. Zdaj je čas, da izpolnimo svoje sanje in se prebijemo v finale. Liga prvakov je lovorika, ki je z Atleticom še nisem osvojil," je razlagal "El Nino", ki je pred štirimi leti na Allianz Areni s Chelseajem postal evropski prvak.

Guardiola: Tretji zaporedni polfinale je velika čast
Pep Guardiola se je z Bavarci tretjič zapored prebil v polfinale Lige prvakov. Predlani je izgubil povratno tekmo proti madridskemu Realu doma kar z 0:4, lani pa si je Barcelona že na prvi tekmi priigrala neulovljivo prednost (3:0).

"To je tretji zaporedni polfinale za našo ekipo, kar je velika čast. Potrebujemo našo najboljšo predstavo za preboj v finale. Ne smemo razmišljati o tem, koliko golov potrebujemo za finale, ampak se moramo osredotočiti na dobro obrambo, nadzorovati je treba tekmo," je dejal Guardiola, ki bo le še nekaj tednov sedel na klopi Bayerna, poleti pa se seli k Manchester Cityju.

Müller in Ribery tokrat že od začetka
Prejšnji teden sta Thomas Müller in Franck Ribery presenetljivo začela na klopi, v prvem polčasu pa so bili Bavarci popolnoma brez idej. Francoz je pripravljen za igro, tudi Müller pa naj bi začel srečanje. Poškodovana sta le Holger Badstuber in Arjen Robben.

"Na prvi tekmi nismo izgubili zaradi tega, ker Thomas Müller ni igral od prve minute. V torek ne bomo zmagali zaradi njega. Zadovoljen sem, da je pripravljen Ribery. Na takih tekmah potrebujem tako kakovostnega igralca," je še dodal španski strateg, ki upa, da se bo v soboto v Ingolstadtu veselil novega naslova nemškega prvaka, potem ko Bayernu proti Borussii iz Mönchengladbacha doma ni uspelo potrditi naslova (1:1).

Javi Martinez: Treba bo igrati potrpežljivo
"Na povratni tekmi ni več skrivnosti. Dobro poznamo igro Atletica, imamo 90 minut za en zadetek. Mislim, da obe moštvi prejemata malo golov. Naša prednost je, da igramo na Allianz Areni. Nogometaši Atletica ne poznajo vzdušja pri nas na tako pomembnih tekmah," je poudaril Manuel Neuer.

Branilec Javi Martinez, ki se je uspešno vrnil po poškodbi, je dodal: "Atletico ima prednost, zato moramo igrati z visokim ritmom vse od začetka, saj moramo nujno zadeti. Zelo težko je zadeti proti Atleticu, vendar imamo v svojih vrstah enega izmed najboljših napadalcev v Evropi. Seveda želimo hitro zadeti, vendar moramo biti potrpežljivi."

Real v sredo z Ronaldom, a brez Benzemaja
V sredo se bosta na stadionu Santiago Bernabeu srečala madridski Real in Manchester City. Prvo srečanje se je končalo brez golov. Na povratni tekmi za kraljevi klub ne bo igral Karim Benzema, Cristiano Ronaldo pa je pripravljen.

Polfinale, povratni tekmi, torek ob 20.45:
BAYERN - ATLETICO MADRID 0:1

Verjetni postavi:

Bayern: Neuer, Lahm, Javi Martinez, J. Boateng, Alaba, Vidal, Douglas Costa, Müller, Thiago, Ribery, Lewandowski.

Atletico: Oblak, Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis, Gabi, Augusto Fernandez, Saul Niguez, Koke, F. Torres, Griezmann.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)




Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - MANCHESTER CITY 0:0

Verjetni postavi:

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić, Kroos, Bale, Vazquez, Ronaldo.

Manchester City: Hart, Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandin-
ho, Sterling, Y. Toure, De Bruyne, Agüero.

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku. Finale bo 28. maja gostil milanski San Siro.