Unai Emery je Sevillo vodil od januarja 2013. Foto: Reuters
Unai Emery je Sevillo vodil od januarja 2013. Foto: Reuters
Hulk
Hulk je pri Zenitu na 147 tekmah dosegel 77 zadetkov. Foto: EPA

Dan pred tem so se pri PSG-ju razšli z dozdajšnjim trenerjem Laurentom Blancom, ki bo po poročanju medijev prejel odškodnino v višini 22 milijonov evrov.

Emery je pred kratkim obvestil Sevillo, da bo z njo razdrl pogodbo, ki ga je na klub vezala za še eno sezono. Klubu, ki ga je trikrat zapored pripeljal do zmage v Evropski ligi, bo moral plačati dva milijona evrov odškodnine.

Že v ponedeljek je Emeryja na klopi andaluzijskega prvoligaša zamenjal Argentinec Jorge Sampaoli, ki bo prvič služboval v Evropi. S Sevillo je prav tako podpisal dveletno pogodbo.

Po štirih letih iz Rusije na Kitajsko
Brazilski nogometaš Hulk se je za Kitajsko rekordnih 55 milijonov evrov iz Zenita St. Peterburg preselil v SIPG iz Šanghaja, katerega trener je Šved Sven Göran Eriksson, v zasedbi pa je tudi Ganec Asamoah Gyan. Rusi so leta 2012 Portu za zdaj 29-letnega Hulka odšteli 60 milijonov evrov.

Robustni napadalec bo v novem klubu za vsako odigrano sezono prejel astronomsko plačo 20 milijonov evrov, upoštevajoč še posebne nagrade in dodatke. Osnova na sezono znaša dobrih 11 milijonov evrov. Šanghaj je po 15 krogih prvenstva na četrtem mestu na lestvici, 12 točk več ima vodilna ekipa Guangzhou Evergrande.