Rodrigo Lima je z izjemnim strelom pod prečko priigral Benfici minimalno prednost. Foto: EPA
Rodrigo Lima je z izjemnim strelom pod prečko priigral Benfici minimalno prednost. Foto: EPA
Carlos Tevez
Carlos Tevez je dosegel izjemno pomemben zadetek v gosteh. Foto: EPA
Stephane M'Bia
Stephane M'Bia je načel mrežo "netopirjev". Foto: EPA
Carlos Bacca
Carlos Bacca je bil neustavljiv za obrambo Valencie. Foto: EPA
Lima zagotovil Benfici minimalno prednost

Slovenski vratar Jan Oblak, ki je z zastavo svoje domovine prejšnji teden proslavil naslov portugalskega prvaka, je sedel na klopi Benfice. Prednost je dobil Artur Moraes, ki se je izkazal z nekaj lepimi posredovanji.
Garay hitro poskrbel za vodstvo Benfice
Obračun portugalskega in italijanskega prvaka na stadionu Luz se je začel sanjsko za gostitelje. Že v 2. minuti je Argentinec Ezequiel Garay po kotu najvišje skočil in matiral nemočnega vratarja Gianluigija Buffona. Leonardo Bonucci ni bil dovolj pozoren in je Garayu pustil preveč prostora.
Tevez dosegel pomemben gol v gosteh
V drugi polovici tekme so bili v rahli pobudi Torinčani, ki so izenačili v 73. minuti, ko je Carlos Tevez v kazenskem prostoru preigral dva domača nogometaša in nato po strelu po tleh ukanil še čuvaja mreže Arturja. A izbranci Antonia Conteja so dobrih deset minut pozneje prejeli drugi gol, po lepi in kombinirani akciji jim ga je po natančnem in močnem strelu zabil Brazilec Rodrigo Lima.
Skomina delivec pravice v Sevilli
Sevilla je proti Valencii podaljšala niz neporaženosti na medsebojnih obračunih, grenkobe poraza proti Valencii na domačem terenu ni okusila že zadnjih 14 tekem. Španski obračun na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan v andaluzijski prestolnici je sodil Damir Skomina.
Lepa prednost za Sevillo
Nogometaši Seville, ki so v šestnajstini finala izločili Mariborčane, so povedli v 33. minuti, ko je Ivan Rakitić s prostega strela podal pred vrata, kjer je Daniel Carrico podaljšal žogo, Stephane M'Bia pa jo je z bližine s peto poslal prek golove črte. Le tri minute zatem je Vitolo lepo našel Carlosa Bacco, ki je z diagonalnim strelom z desnico povišal na 2:0.

Guaita preprečil polom "netopirjev"
V drugem polčasu je Valencia, ki je v četrtfinalu izločila Basel, potem ko je na povratni tekmi nadomestila tri gole zaostanka s prve tekme, skušala ublažiti zaostanek, a lepše priložnosti so imeli gostitelji. Federico Fazio v 52. minuti in Kolumbijec Bacca dve minuti zatem sta se znašla pred Vicentejem Guaito, ki je sijajno posredoval. Štiri minute pred koncem je strel rezervista Jonasa obranil vratar Seville Beto. V naslednji akciji je bil že premagan, a je prečka preprečila znižanje po strelu Eduarda Vargasa z glavo.

Polfinale, prvi tekmi:
BENFICA - JUVENTUS 2:1 (1:0)
Garay 2., Lima 84.; Tevez 73.
Oblak (Benfica) je bil na klopi.

Benfica: Artur Moraes, Maxi Pereira, Luisao, Garay, Siqueira, Perez, Marković, Andre Gomes (82./Ivan Cavaleiro), Rodrigo, Sulejmani (61./Andre Almeida), Lima (63./Cardozo).

Juventus: Buffon, Cacares, Bonucci, Chiellini, Pirlo, Lichtsteiner, Pogba, Marchisio, Asamoah, Vučinić (65./Giovinco), Tevez (83./Osvaldo).

Sodnik: Cuneyt Cakir (Turčija)


SEVILLA - VALENCIA 2:0 (2:0)
M'Bia 33., Bacca 36.

Sevilla: Beto, Diogo Figuerias, Pareja, Fazio, Fernando Navarro, M'Bia, Carrico, Reyes (59./Marin), Rakitić, Vitolo (90./Iborra), Bacca (73./Gameiro).

Valencia: Guaita, Joao Pereira, Javi Fuego, Mathieu, Juan Bernat (46./Gaya), Parejo, Keita, Vargas, Feghouli (74./Jonas), Fede (57./Piatti), Paco Alcacer.

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)

Povratni tekmi bosta 1. maja. Finale bo 14. maja v Torinu.

A. G.

Lima zagotovil Benfici minimalno prednost