Bojanu Tokiću se po odličnem nastopu na olimpijskih igrah na evropskem prvenstvu ni uspelo prebiti v tretji krog. Foto: www.alesfevzer.com
Bojanu Tokiću se po odličnem nastopu na olimpijskih igrah na evropskem prvenstvu ni uspelo prebiti v tretji krog. Foto: www.alesfevzer.com

Tokić ni začel najbolje, saj je njegov tekmec povedel z 2:0 po tesno dobljenih prvih nizih (13:11, 11:9). Sledili so preobrat in dva dobljena niza slovenskega igralca.

Toda po zanesljivih 11:6 in 11:9 za Tokića se je Finec spet vrnil v igro, dobil peti niz, nato pa še šestega z 12:10 in si zagotovil nadaljevanje tekmovanja, kjer bo v soboto njegov nasprotnik Poljak Daniel Gorak.

"Največ težav je imel z vračanjem servisa. Finec ima odlično prvo žogo in tega se je Bojan bal, zato je bil tudi večji del obračuna nervozen. Treba je priznati, da je Olah v ključnih momentih odigral odlično, predvsem pa pogumno. Žal mi je, da Bojanu ni uspelo razviti prave igre. V našem športu je tako, da malenkost slabše vračanje servisa lahko pomeni poraz proti precej slabšemu igralcu. Bojan si je zelo želel dobrega rezultata na tem prvenstvu. Škoda za ta poraz. S formo, ki jo kaže v zadnjem obdobju, bi lahko prišel zelo daleč," je nastop Tokića ocenil selektor reprezentance Jože Urh.

Tokić je v petek doživel dva poraza. Že popoldne je namreč v navezi s Srbom Aleksandrom Karakaševićem nastopil med moškimi dvojicami. Čeprav sta vodila že z 2:0 v nizih, sta dvoboj proti Portugalcema Tiagu Apolonii in Joau Geraldu izgubila s 3:4.

Galičeva med osem v dvojicah
Slovenija ima tako v Budimpešti le še eno tekmovalko. Alex Galič se je med ženskimi dvojicami prebila med osmerico najboljših, potem ko je v navezi s Švicarko Rachel Moret uspešno nadaljevala preboj proti vrhu. V dvoboju drugega kroga sta bili s 4:2 uspešni v boju s Poljakinjama Katarzyno Grzybowsko Francovo in Natalio Partyka. Slovensko-švicarsko navezo sta nato v četrtfinalu z 1:4 v nizih ustavili Nemki Kristin Silbereisen in Sabine Winter.