Roberto Firmino je četrtič igral za reprezentanco in dosegel drugi zadetek. Foto: Reuters
Roberto Firmino je četrtič igral za reprezentanco in dosegel drugi zadetek. Foto: Reuters
Alexandre Lacazette
Takole je Alexandre Lacazette proslavil svoj prvenec za Francijo. Foto: Reuters

Za zmago nad južnoameriškimi sosedi, ki so jih Brazilci odpravili tudi v osmini finala lanskega svetovnega prvenstva, ko so odločile enajstmetrovke, je zadel Roberto Firmino. Nogometaš Hoffenheima je bil razigran že proti Franciji, proti Čilu pa je dosegel drugi gol v reprezentančnem dresu.

Firmino je zadetek dosegel v 71. minuti, ko je vtekal po podaji Danila, prehitel nasprotno obrambo, obšel Claudia Brava in žogo poslal v prazno mrežo. Nekaj minut pozneje je Firmino z roba kazenskega prostora meril mimo vrat. V prvem polčasu, ko bi Čile lahko ostal brez Garyja Medela, ki je namerno pohodil Neymarja, je najlepšo priložnost za Brazilijo zapravil Douglas Costa.

V drugem delu velja omeniti dva prosta strela Čila. Alexis Sanchez, ki je igral na domačem stadionu, je streljal prek vrat, poskus Juana Corneja pa je zaustavil Jefferson. V sodnikovem dodatku je s prostega strela Neymar meril mimo vrat soigralca pri Barceloni Brava.

Francija odpravila Dansko
Francozi so v Saint-Etiennu z 2:0 odpravili Dansko. Oba gola so galski petelini dali že v prvem polčasu. Povedli so v 14. minuti, ko je po dvojni podaji z Alexandrejem Lacazettom streljal Antoine Griezmann, a je Kasper Schmeichel strel ubranil, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Lacazette, ki je dosegel prvi reprezentančni zadetek. V 38. minuti je po lepi podaji Geoffreyja Kondogbie zadel Olivier Giroud.


Prijateljski tekmi:
BRAZILIJA - ČILE 1:0 (0:0)
Roberto Firmino 73.

Brazilija: Jefferson, Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo (76./Filipe Luis), Souza (60./Roberto Firmino), Philippe Coutinho (60./Elias), Douglas Costa (62./Willian), Fernandinho, Neymar, Luiz Adriano (60./Robinho).

Čile: Bravo, Jara, Miiko Albornoz, Mena (82./Gonzalez), Medel, Aranguiz, Vidal (80./Vargas), Hernandez, Isla, Millar (74./Cornejo), Sanchez.


FRANCIJA - DANSKA 2:0 (2:0)
Lacazette 14., Giroud 38.

Francija: Ruffier, Jallet (90./Sagna), Koscielny, Varane, Tremoulinas, Schneiderlin (82./Zouma), Kondogbia (60./Fekir), Griezmann (60./Guilavogui), Payet (83./Valbuena), Lacazette (71./Matuidi), Giroud.

Danska: Schmeichel, Kjaer, Wass (46./Poulsen), Sviatchenko (77./Hansen), Jacobsen, Boilesen (46./Christiansen), Kvist (88./Delaney), Krohn-Dehli, Eriksen (83./Schöne), Vibe (58./Joergensen), Bendtner.