Vsi v en glas ... S-L-O-V-E-N-I-J-A! Foto: BoBo
Vsi v en glas ... S-L-O-V-E-N-I-J-A! Foto: BoBo
navijaški vlak
Posebni navijaški vlak je vključeval devet vagonov. Foto: MMC RTV SLO/Tina Hacler
Nekateri z vlakom, drugi z avtobusom in avtomobili ... Vsi odlično razpoloženi pričakujejo tekmo Slovenija - Makedonija. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Rokometno romanje slovenskih navijačev v Zagreb
Bronasti rokometaši razveselili Slovenijo
Slovenska navijaška odprava v Zagrebu

Tudi makedonskih navijačev je bilo veliko, skupaj so uprizorili izjemno vzdušje, na koncu pa so se veselili navijači Makedonije.

Rokometno romanje Slovencev v Zagreb se je začelo že dopoldne, poseben navijaški vlak, ki je vključeval devet vagonov in na katerem se je zbralo 550 navijačev, je iz Ljubljane krenil okoli 12.30. Navijači so bili že ob vstopu na vlak prešerne volje, takoj pa so začeli ogrevati glasilke za težkopričakovano tekmo Slovenija - Makedonija.

Navijaški vlak je do Arene pospremila hrvaška policija, odložili pa so jih na zagrebški postaji Remetinec, ki je od dvorane oddaljena le 300 metrov. Tam so dodatno okrepili slovensko navijaško karavano. Poleg tistih, ki so v Zagreb odpotovali z vlakom, so namreč številni slovenski ljubitelji rokometa organizirali skupinske odhode z avtomobili, kombiji in avtobusi.

Navijači so bili pred tekmo polni optimizma."Zmaga je gladka, čista kot kristal. Zmaga je naša, naša je zmaga, Š-A-M-P-I-O-N-I." "Mi bomo danes zmagali, normalno, vsi na zmago." Nekateri verjamejo, da Slovenija lahko poseže po najvišjih mestih: "Pripravljamo se za polfinale in finale."

Med tekmo so slovenski navijači vzklikali "Kdor ne skače, ni Slovenc", "Dajmo, Slovenija", Mi, Slovenci", a njihovo izjemno navijanje na koncu ni bilo kronano z zmago. Kljub žalosti se boji na 13. evropskem prvenstvu nadaljujejo, rokometaši in navijači bodo na prizorišče stopili že v ponedeljek. Takrat bo Sloveniji nasproti stala močna Nemčija, v sredo pa slovenske rokometaše čaka še obračun s Črno goro.



Rokometno romanje slovenskih navijačev v Zagreb
Bronasti rokometaši razveselili Slovenijo
Slovenska navijaška odprava v Zagrebu