Nogometaši Dinama se veselijo 15. pokalne lovorike v samostojni Hrvaški. Foto: Reuters
Nogometaši Dinama se veselijo 15. pokalne lovorike v samostojni Hrvaški. Foto: Reuters
Hamza Barry in soigralci so bili neučinkoviti. Foto: Reuters

Odločitev je padla v 55. minuti, ko je neverjetno napako naredil branilec Hajduka Savvas Gentsoglou. Žoge mu ni uspelo oddati, celo padel je na tla. Na pravem mestu je bil Mario Gavranović, ki je stekel sam proti vratom in z desetih metrov z levo nogo tik ob vratnici poslal žogo v mrežo.

V 66. minuti so navijači Hajduka z baklami zasuli zelenico, sodnik Mario Zebec je tekmo prekinil za dve minuti.

Hajduk je imel v zaključku srečanja dve veliki priložnosti za izenačenje. Mijo Caktaš je četrt ure pred koncem iz bližine streljal prek vrat. Dve minuti pred koncem je rezervist Marko Futacs iz ugodnega položaja meril mimo vrat.

Sanjski debi Bjelice na klopi modrih
To je že 15. pokalna lovorika za Dinamo. Splitčani so ostali pri šestih osvojenih naslovih pokalnih zmagovalcev, v finalu pa so se z Dinamom pomerili sedmič, vendar prvič po devetih letih. Hajduk je zmagal na prvih treh, Dinamo pa na zadnjih štirih medsebojnih odločilnih tekmah.
Trener Nenad Bjelica je vodil Zagrebčane le na dveh tekmah in po obeh je dvignil lovoriko. 46-letni strokovnjak je nasledil Nikolo Jurčevića, ki je bil odpuščen po le dveh mesecih. Kaplja čez rob je bil poraz proti Rudešu z 0:1. Dinamo je pod vodstvom Jurčevića dobil le štiri izmed desetih tekem. Bjelica je bil do začetka maja na klopi Lecha iz Poznanja, a je bil odpuščen zaradi slabih izidov.
Partizan tretjič zapored osvojil srbski pokal
Nogometaši beograjskega Partizana so osvojili srbski pokal. V finalu v Surdulici so premagali Mladost iz Lučanov z 2:1 (0:1). Mladost je povedla z golom Janka Tumbasevića (21), Partizan pa je napravil preobrat z zadetkoma Marka Jankovića (30.) in Saše Zđelara (62.). Partizan je osvojil petnajsti pokal, prvič je bil najboljši kar trikrat zapored.

Hrvaški pokal, finale, Vinkovci:
DINAMO ZAGREB - HAJDUK SPLIT 1:0 (0:0)
8.200; Gavranović 55.

Dinamo Zagreb: Zagorac, Stojanović, Rrahmani, Perić, Lecjaks, Gojak, Ademi, Soudani (91./Benković), Hajrović (70./Fiolić), Olmo (83./Hodžić), Gavranović.

Hajduk Split: Stipica, Tičinović (60./Sego), Nižić, Gentsoglou, Fomitchow, Radošević, Gyrucso, Caktaš, Tudor, Barry (78./Almeida), Said (71./Futacs).

Sodnik: Mario Zebec (Varaždin)