Nekdanji igralec Uniona Olimpije Danny Green je v podaljšku dosegel 7 od 9 točk San Antonia. Skupaj je prispeval 16 točk ob metu 5/11. Foto: Reuters
Nekdanji igralec Uniona Olimpije Danny Green je v podaljšku dosegel 7 od 9 točk San Antonia. Skupaj je prispeval 16 točk ob metu 5/11. Foto: Reuters
Kawhi Leonard je moral zaradi poškodbe gležnja podaljšek gledati s klopi. Foto: Reuters

Serija polfinala Zahodne konference Lige NBA se seli v Houston, kjer bo šesta tekma v noči na petek.

Obračun v San Antoniu je ponudil dramo, ki je Spursom prinesla ključno zmago na poti do obračuna z Golden Statom. Leonarda so med tekmo pestile bolečine v kolenu, nato pa je sredi tretje četrtine stopil na nogo Jamesa Hardna in si poškodoval še gleženj. Prvi zvezdnik San Antonia je poskušal vse, a njegova igra ni bila več na najvišji ravni. Z 22 točkami in 15 skoki je parket dokončno zapustil pet minut pred koncem zadnje četrtine.
"Bilo je težko gledati, saj sem hotel igrati. Na koncu sem zadovoljen s predstavo, ki so jo pokazali moji soigralci. Da, lahko bom igral na naslednji tekmi," je bil optimističen Leonard.

Ginobili odigral tekmo končnice
Zamenjal ga je Ginobili, ki je z 12 točkami postavil osebni rekord letošnje končnice, za nameček pa je v zadnji sekundi podaljška blokiral met za tri James Hardna, ki bi gostom lahko prinesel izenačenje. "Težko je bilo, ko smo videli šepajočega Kawhija. Vedeli smo, da bo težko. Toda tudi njim ni bilo lahko, saj so ostali brez Neneja. Res smo se borili in na koncu odigrali nekaj lepih akcij," je povedal 39-letni Ginobili.

Green ključen mož v podaljšku
V podaljšku je blestel Danny Green, ki je dosegel 7 od 9 točk Spursov. Na koncu se je ustavil pri 16 točkah. Patty Mills, ki igra na mestu poškodovanega Tonyja Parkerja, je vknjižil 20 točk. LeMarcus Aldridge je prispeval 18 točk in 14 skokov.

Trojni dvojček Hardna, vendar brez pike na i
Harden je s 33 točkami, 10 skoki in 10 podajami prišel do prvega trojnega dvojčka v končnici, a je odigral podaljšek za pozabo. Izgubil je devet žog. Pri Houstonu, ki je tekmo odigral le s sedmimi košarkarji, je Patrick Beverley dosegel 20 točk, eno manj pa Ryan Anderson.

ZAHOD:
SAN ANTONIO (2) - HOUSTON (3)
110:107 (32:29, 26:31, 28:25, 15:16)
Leonard 22 in 15 skokov, Mills 20, Aldridge 18 in 14 skokov, Green 16, Ginobilli in Simmons po 12; Harden 33, 10 skokov in 10 podaj, Beverley 20, Anderson 19, Gordon 11.

VZHOD, polfinale, sreda:
BOSTON (1) - WASHINGTON (4) (2:2)

Cleveland in Golden State sta že v konferenčnem finalu.