Mladi Slovenci so strli še Srbe. Grega Ocvirk je bil neustavljiv, dosegel je kar 12 od 27 slovenskih zadetkov. Foto: Facebook RZS
Mladi Slovenci so strli še Srbe. Grega Ocvirk je bil neustavljiv, dosegel je kar 12 od 27 slovenskih zadetkov. Foto: Facebook RZS

Prvo ime obračuna v polnem Golovcu je bil z 12 zadetki Grega Ocvirk, štiri gole je dodal Tadej Mazej. Pri Srbiji, kjer so se le štirje vpisali med strelce, je bil z osmimi goli najučinkovitejši Aleksa Maksić, sin selektorja Nenada Maksića.

Končni izid morda kaže, da je imela Slovenija kar lahko delo, a ni tako, saj je prav ob koncu dosegla najvišjo prednost na tekmi. Domen Novak je sredi predzadnje minute z desnega krila zadel za vodstvo s 26:23, na drugi strani je Mark Ferjan ubranil srbski strel. V prvem polčasu je odlično branil Gašper Dobaj.

Drugi del prvenstva, ki se bo začel v torek, bo Slovenija začela z dvema točkama, s točko več kot Nemčija in Islandija, ki sta napredovali iz skupine B, in z dvema točkama več od Srbije. Mladi Slovenci imajo tako lepo priložnost, da se prebijejo v polfinale in s tem v boj za medalje. Z morebitno torkovo zmago nad Nemčijo se lahko Slovenija že uvrsti v polfinale.

Selektor Saša Prapotnik je po tekmi povedal: "Ves turnir se že mučimo in se nikakor ne moremo sprostiti. Upam, da smo samo prve tri tekme odigrali v krču in da bomo naslednji dve odigrali bolj sproščeno. Z izkupičkom sem zadovoljen, vendar moramo naslednji dve odločilni tekmi odigrati manj živčno. Dan počitka bomo izkoristili za pripravo na naslednjo tekmo in odpravo napak, ki se še ponavljajo."

EP v rokometu (U-20), skupina B, 3. krog:
SLOVENIJA - SRBIJA 27:23 (14:13)
Ocvirk 12, Mazej 4, Kotar 3, Kavčič, Makuc, Novak in Žabič po 2; Maksić 8.

NORVEŠKA - IZRAEL 25:30 (10:15)

Končni vrstni red v predtekmovalni skupini B: Slovenija 6, Srbija 4, Izrael 2 in Norveška 0 točk.