Jevgenija Tarasova in Vladimir Morozov sta blestela v prostem programu. Foto: Reuters
Jevgenija Tarasova in Vladimir Morozov sta blestela v prostem programu. Foto: Reuters
Tarasova in Morozov znova najboljša med športnimi pari

Prosti program za dekleta bo na sporedu v soboto popoldne. Grmova je najboljšo uvrstitev na evropskih prvenstvih dosegla leta 2011, ko je bila 20. Dvajseta je bila tudi v današnjem kratkem programu, v katerem so se najbolj izkazale Rusinji Alina Zagitova (80,27) in Jevgenija Medvedjeva (78,57) ter Italijanka Carolina Kostner (78,30).

Tarasova in Morozov ubranila naslov evropskih prvakov
Jevgenija Tarasova in Vladimir Morozov sta znova evropska prvaka v konkurenci športnih parov. Ruska umetnostna drsalca sta konkurenco prepričljivo premagala z brezhibnim nastopom v večernem prostem programu.

Tarasova in Morozov sta tako ubranila naslov evropskih prvakov med športnimi pari, ki sta ga prvič osvojila lani na EP-ju v Ostravi. Rusa, ki sta par tako na ledenih ploskvah kot tudi zasebno, sta imela v sredo v kratkem programu smolo, saj je Tarasova padla, sodniki pa so jih potisnili na peto mesto z majhnimi možnostmi za preboj na stopničke.

Danes sta prikazala brezhibno predstavo, plesala sta na glasbeno podlago Candyman Christine Aguilera, ter z najboljšim izkupičkom 151,23 točke, kar je njun osebni rekord, osvojila skupaj 221,60 točke za še drugi zaporedni naslov. Tudi drugo in tretje mesto sta zasedla ruska para. Druga sta bila Ksenija Stolbova/Fedor Klimov (211,01), tretje mesto je pripadlo dvojcu Natalja Zabijako/Aleksander Enbert (210,18).

Največja osmoljenca v finalu sta bila Francoza Vanessa James in Morgan Cipres, ki sta vodila po kratkem programu, vendar pa s finalnim nastopom nista prepričala sodnikov, tako da sta pristala na nehvaležnem četrtem mestu, stopničke pa zgrešila za 0,1 točke.

Tarasova in Morozov znova najboljša med športnimi pari