Zlatan Ibrahimović se je na berglah veselil zmage v Evropski ligi v Stockholmu. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović se je na berglah veselil zmage v Evropski ligi v Stockholmu. Foto: Reuters

20. aprila si je tik pred koncem rednega dela povratne tekme četrtfinala Evropske lige z Anderlechtom na Old Traffordu poškodoval koleno. Zaradi strganih vezi v letu 2017 zelo verjetno ne bo več stopil na zelenice.

Pogodbo je imel do 30. junija, vendar se vodstvo kluba ni odločilo za podaljšanje pogodbe. V letošnji sezoni so rdeči vragi osvojili Community Shield, ligaški pokal in tudi Evropsko ligo. Finalno tekmo v Stokholmu je Ibrahimović spremljal s tribune, nato pa je prejel medaljo na berglah.
The Sun je že aprila poročal, da mu je vodstvo kluba aprila ponudilo podaljšanje pogodbe pod istimi pogoji, kot je prišel v Manchester, se pravi 15 milijonov evrov na sezono. Dejal je, da si ne zasluži prejemati plače, dokler je poškodovan.
35-letni Ibrahimović, ki je 166-krat oblekel dres švedske reprezentance in prispeval 62 golov, je letos prvo sezono preživel na Otoku. Predtem je igral v rodnem Malmöju, Ajaxu, Juventusu, Interju, Barceloni, Milanu in PSG-ju.
Morata blizu Old Trafforda
Ni izključeno, da bi že v bližnji prihodnosti vendarle sledilo nadaljnje sodelovanje.
Na Old Traffordu so trenutno v pogovorih s Špancem Alvarom Morato, ki naj bi bil zelo blizu prestopu iz madridskega Reala.