Zlatan Ibrahimović je za Manchester zabil 28 golov, od tega 17 v Premier ligi. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović je za Manchester zabil 28 golov, od tega 17 v Premier ligi. Foto: Reuters

Kot je zapisal The Sun, so rdeči vragi 35-letnemu napadalcu ponudili podaljšanje pogodbe pod istimi pogoji, kot je prišel v angleškega nogometnega velikana, se pravi 15 milijonov evrov na sezono. Vendar se je najboljši strelec rdečih vragov v letošnji sezoni, dosegel je 28 golov, zahvalil za ponudbo. Dejal je, da si ne zasluži prejemati plače, dokler je poškodovan.

V četrtek si je Ibra na povratni tekmi Evropske lige proti Anderlechtu, ko je po skoku nerodno pristal, poškodoval prednjo križno vez. "Nekaj je gotovo. Jaz se bom odločil, kdaj bom končal, in nihče drug. Ni variante, da bi zdaj obupal. Kmalu se vidimo," je na družbenem omrežju Instagram v ponedeljek zapisal Ibrahimović. Po dolgi rehabilitaciji naj bi znova zaigral šele na začetku prihodnjega leta. Ni še znano, v dresu katerega kluba bo prišel nazaj. Veliko se medtem govori o njegovem odhodu v ZDA.

Pred leti podobno naredil Redondo
Pred Ibrahimovićem se je za podobno potezo na začetku tisočletja odločil tudi Argentinec Fernando Redondo, ki se je ob prestopu iz madridskega Reala v Milano poškodoval. Zaradi tega več kot dve leti, kolikor je trajala njegova rehabilitacija, ni želel prejemati plače od novega kluba, ker zanj ni igral. Na sezono je bilo to okoli 2,5 milijona evrov.

Ibrahimović, ki je 166-krat oblekel dres švedske reprezentance in zanjo dal 62 golov, je letos prvo sezono preživel na Otoku. Predtem je igral v rodnem Malmöju, Ajaxu, Juventusu, Interju, Barceloni, Milanu in PSG-ju.