Štuhčeva bo na prve tekme v novi sezoni morala še malo počakati. Foto: BoBo
Štuhčeva bo na prve tekme v novi sezoni morala še malo počakati. Foto: BoBo
Ilka Štuhec
S smučarko smo izmenjali tudi nekaj besed na temo nedavnega priznanja Lindsay Vonn, da se več let bojuje z depresijo. Pri tem je Štuhčeva dejala v smehu: "Sama sem vedno nasmejana in hiperaktivna." Foto: BoBo
Ilka Štuhec
Mariborčanka je veliko pozornosti na družbenih omrežjih požela pred časom, ko se je zahvalila za število všečkov na svoji strani na Facebooku. Foto: Facebook

"Prav je, da se pokažemo tudi malo drugače kot samo v štartni hišici, kjer so naše misli usmerjene v tekmovanje, in si mislimo: 'Dajmo nekoga raztrgati (smeh).' Ampak vseeno smo smučarji samo ljudje, ki se radi družimo in zabavamo," je dejala za MMC Mariborčanka, ki bo čez tri dni dopolnila 24 let.

Nominacijo za fatalko leta razume kot lepo priložnost za fotografiranje. "Finalni izbor pa bo tudi priložnost, da se bom lahko pokazala v obleki in petkah, tako da ne bom ves čas v trenirki in športnih copatih," je še pripomnila v smehu. Sicer priznava, da se ne odziva na vse spremembe modnih smernic, toda glavne redno spremlja.

Nova smučarska sezona se za Štuhčevo še ne bo začela v Söldnu, kjer se bo bela karavana zbrala v soboto. Med pripravami si je konec septembra huje zvila gleženj, kar je prispevalo k slabši jesenski pripravljenosti. "Celotna pomlad in poletje sem delala za to, da bom lahko zdaj spet tekmovala. Komaj čakam na tekme, da se lahko dokažem," je dejala 23-letna Mariborčanka.

Poletje je tako preživela na ledenikih v tujini - med drugim se je mudila tudi v Argentini in svoje oboževalce na Facebooku zabavala, ko se je preizkusila v izzivu z ledeno vodo. Svoje proste dni je preživljala doma: "Počivala sem. S prijatelji sem šla na Dravo s kajaki."

Čeprav priznava, da je manjši adrenalinski odvisnik, k temu dodaja, da ne za vsako ceno: "Nimam veliko časa za sprostitev. Glede na to, da so potovanja in tekme zelo stresni, je trenutek, ko si res želiš narediti nekaj adrenalinskega, toda potem te kmalu mine in si želiš nekaj narediti bolj sproščujočega."

Navijaško srce pri Mariboru
Prav tako pa ostaja redna obiskovalka nogometnih tekem Maribora. "Za Maribor najbolj navijam, seveda (smeh). Drugače pa sem zelo vesela, ko lahko nekomu uspe iz te naše male državice," priznava Štuhčeva. V šali pa je pripomnila, če bi imela na izbiro vijoličasti ali zeleni smučarski dres, bi oblekla vijoličastega.

Navijaški duh krepi tudi to, da živi v neposredni bližini stadiona. "Vsakič - tudi ko ne grem na tekmo - čutim evforijo celotnega mesta. Nekaj se bo zgodilo in te potegne," je dejala nasmejana Mariborčanka.

Sicer pravi, da se njena navijaška pripadnost ni nič kaj povečala, zdaj ko Maribor igra v Ligi prvakov. "Lepo jih je videti, dobro igrajo na višji ravni in želim, da nadaljujejo v takšnem tempu."