Dalila Jakupović je bila v tretjem nizu v resnih težavah, a se je po zaostanku 1:4 izvlekla in se prebila v drugi krog. Foto: Reuters
Dalila Jakupović je bila v tretjem nizu v resnih težavah, a se je po zaostanku 1:4 izvlekla in se prebila v drugi krog. Foto: Reuters

Jakupovićeva, osma nosilka turnirja z nagradnim skladom 250 tisoč dolarjev, je osemkrat izgubila igro na svoj servis, vseeno pa je bila boljša s 6:4, 5:7 in 6:4. V zadnjem nizu je zaostajala z 1:4, nato pa dobila naslednjih pet iger. V zadnji igri je sicer zapravila vodstvo 0:40 in s tem tri zaključne žoge, četrte priložnosti pa ni izpustila iz rok.

V drugem krogu se bo pomerila z boljšo iz dvoboja med Nizozemko Arantxo Rus in Ukrajinko Marto Kostjuk.

Na turnirju v Uzbekistanu nastopa tudi najboljša slovenska igralka Tamara Zidanšek. Tretjo nosilko v torek čaka dvoboj prvega kroga proti izkušeni Veri Zvonarevi, ki nastopa s posebnim povabilom prirediteljev. 34-letna Rusinja je v karieri osvojila dvanajst turnirjev WTA in zaslužila skoraj 14 milijonov dolarjev.
Hercogova izpadla v Vuhanu
Polona Hercog se je na turnirju WTA v kitajskem Vuhanu poslovila v drugem krogu. Tja se je uvrstila kot srečna poraženka, a jo je premagala domačinka Šuaj Džang s 6:2 in 7:5. V kvalifikacijah za ta turnir je sicer Slovenko premagala Portoričanka Monica Puig. Toda kot srečna poraženka je nato prišla na glavno tekmovanje, bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je bila za Hercogovo, trenutno 87. igralko sveta, previsoka ovira 46. z lestvice WTA in slavila po dobri uri in pol.


TAŠKENT, 1. krog, tabela
(250.000 am. dolarjev, trda podlaga)

BEGU (ROM/1) - KOZLOVA (UKR)

FERRO (FRA) - FETT (HRV)
1:6, 7:6, 6:1
HIBINO (JAP) - BOUCHARD (KAN)
6:3, 6:3
SCHMIEDLOVA (SLK/6) - RADANOVIĆ (SRB)
6:3, 6:0
POTAPOVA (RUS) - VÖGELE (ŠVI/4)
4:6, 7:6, 6:3
DANILOVIĆ (SRB) - KALINSKA (RUS)

KOSTJUK (UKR) - RUS (NIZ)

JAKUPOVIĆ (SLO/8) - BLINKOVA (RUS)
6:4, 6:7, 6:4


MARIA (NEM/5)
- VIHLJANCEVA (RUS)
6:1, 6:2
GASPARJAN (RUS) - ŠARIPOVA (UZB)
6:2, 6:2
STOLLAR (MAD) - NARA (JAP)
3:6, 6:3, 6:4
ZIDANŠEK (SLO/3) - ZVONAREVA (RUS)

RODINA (RUS/7) - FRECH (POL)

BARTHEL (NEM) - ABDURAIMOVA (UZB)

ALEKSANDROVA (RUS) - JOROVIĆ (SRB)

LAPKO (BLR/2) - JOVANOVSKI (SRB)