28-letni Blaž Rola je bil proti Nemcu Danielu Brandsu blizu uspehu. Foto: www.alesfevzer.com
28-letni Blaž Rola je bil proti Nemcu Danielu Brandsu blizu uspehu. Foto: www.alesfevzer.com

18-letna Juvanova se je na igrišču teniškega kompleksa v Roehamptonu znašla že v velikih težavah. Eraydinova, ki je na lestvici WTA na 211. mestu, je povedla s 6:4 in 4:1. Juvanova je nato nanizala tri igre in dobila podaljšano igro s 7:3. V odločilnem nizu je v drugi in četrti igri odvzela začetni udarec Turkinji.

Zadnja ovira bo Američanka McHalova
V zadnjem krogu kvalifikacij jo čaka Christina McHale, ki je ugnala Uzbekistanko Sabino Šaripovo s 3:6, 7:5 in 6:2. 27-letna Američanka je bila pred sedmimi leti že na 24. mestu lestvice ATP, trenutno pa je na 106. mestu.

Rola zapravil zaključno žogo
Rola, ki je 167. na lestvici ATP, je s 7:6 (5), 6:7 (7) in 5:7 izgubil proti Nemcu Danielu Brandsu, 191. igralcu sveta. Ptujčan je v odločilnem nizu povedel s 5:2. Pri vodstvu s 5:4 je imel zaključno žogo za zmago na svoj servis, a mu ni uspelo. Dvoboj je trajal dve uri in 41 minut, končno razmerje točk je bilo 126:123 za Rolo, brejki pa 2:1 za Brandsa. Rola je od enajstih priložnosti za odvzem servisa izkoristil le eno.

Granollers boljši od Kavčiča
Kavčiča, 232. na lestvici ATP, pa je s 6:3 in 6:3 izločil deveti nosilec, Španec Marcel Granollers, 105. igralec sveta.

Đoković prvi nosilec, Federer drugi, Nadal tretji
Znani so nosilci najprestižnejšega turnirja na svetu. Prvi nosilec je tudi prvi igralec sveta in branilec turnirske zmage Novak Đoković iz Srbije. Švicar Roger Federer je drugi nosilec, s čimer je na tretje mesto potisnil Španca Rafaela Nadala, čeprav je njun vrstni red na svetovni lestvici obraten – Španec je pred Švicarjem. Ta teniški turnir ima drugačno formulo za nosilce od običajne in kombinira teniško lestvico z dosežki na travnati podlagi. Južnoafričan Kevin Anderson je četrti nosilec, kar je veliko višje od njegovega osmega mesta na lestvici ATP. Zaradi teh sprememb je na začetku tedna Nadal že kritiziral formulo, ki jo imajo organizatorji Wimbledona.

Bartyjeva prva nosilka, sledita Osaka in Pliškova
Na ženskem delu tekmovanja ni razlik in so nosilke na vrhu razporejene tako kot na svetovni lestvici. Zmagovalka odprtega prvenstva Francije Ashleigh Barty iz Avstralije je na čelu pred Japonko Naomi Osako in Čehinjo Karolino Pliškovo. Nemka Angelique Kerber, branilka naslova, je sedma nosilka, na 11. mestu pa je sedemkratna zmagovalka Wimbledona Serena Williams iz ZDA.

Žreb parov prvega kroga bo v petek ob 11.00. Turnir se bo začel v ponedeljek.

WIMBLEDON, kvalifikacije
(14.500.000 evrov, trava)

2. krog (M):
BRANDS (NEM) - ROLA (SLO)
6:7 (5), 7:6 (7), 7:5
GRANOLLERS PUJOL (ŠPA/9) - KAVČIČ (SLO)
6:3, 6:3

2. krog (Ž):
JUVAN (SLO/20) - ERAYDIN (TUR)
4:6, 7:6 (3), 6:3
3. krog (Ž):
JUVAN (SLO/20) - McHALE (ZDA/6)