Za Petra Kauzerja sta bila usodna dotika dveh protitočnih vrat. Foto: BoBo
Za Petra Kauzerja sta bila usodna dotika dveh protitočnih vrat. Foto: BoBo
Kauzer v Augsburgu do sedmega mesta

Hrastničan je na brzicah reke Lech dobro nastopil v polfinalu, ko je postavil tretji čas. Nato je v finalu hitro začel, a v devetih vratih naredil napako. Zatem se je dotaknil še 14. vrat – znova protitočnih –, s štirimi kazenskimi sekundami pa na tradicionalnem prizorišču tekem svetovnega pokala ni bil konkurenčen najboljšim. Zmagal je Čeh Vit Prindiš pred Nemcem Hannesom Aignerjem in rojakom Jirijem Prskavcem.

V polfinalu so veslali še Martin Srabotnik, Žan Jakše in Simon Brus. Med kanuistkami je v polfinalu obstala Nina Bizjak. Slavila je Avstralka Jessica Fox. Med kanuističnimi dvojci sta bila najboljša domača tekmovalca Robert Behling in Thomas Becker.

V nedeljo se bo na olimpijsko progo iz leta 1972 podalo še šest slovenskih čolnov. Finale bosta naskakovali kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj ter kanuisti Luka Božič, Anže Berčič, Jure Lenarčič in Benjamin Savšek, ki je v kvalifikacijah bil izjemno hiter in postavil najboljši čas. Neposredni prenos finalnih voženj boste lahko spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Kauzer v Augsburgu do sedmega mesta