Mike Brown (desno) je že prevzel mesto glavnega trenerja na tretji tekmi v Portlandu. Warriorsi vodijo že s 3:0 v zmagah. Foto: EPA
Mike Brown (desno) je že prevzel mesto glavnega trenerja na tretji tekmi v Portlandu. Warriorsi vodijo že s 3:0 v zmagah. Foto: EPA
Steve Kerr
Kerr je trener šele tretjo sezono, pustil pa je že neizbrisen pečat. Foto: Reuters

ke vodil pomočnik Mike Brown.

Kerr, ki je blestel v dresu Chicaga v zlatem obdobju Michaela Jordana, ima bolečine v vratu in težave s hrbtenico, ki ga mučijo že od leta 2015, za njim so tudi neuspešne operacije. Kerr je zaradi tega izpustil 43 tekem lanske sezone, ko ga je zamenjal Luke Walton. Bojevniki so redni del končali z rekordnimi 73 zmagami, v finalu pa so izgubili proti Clevelandu s 3:4 v zmagah, potem ko so vodili že s 3:1.

"V tem položaju ne gre za to, da bom izpustil eno tekmo, nato pa bom vodil ekipo že na naslednji. Upam, da se bo stanje v naslednjih dveh tednih izboljšalo. Takrat se bomo odločili, ali bom še vodil ekipo v letošnji sezoni. V zadnjih petih dneh so se bolečine stopnjevale. Leto in pol sem se počutil dobro, v zadnjih dneh pa se je vse skupaj zelo poslabšalo," je poudaril 51-letni Kerr, ki je v igralski karieri osvojil tri naslove s Chicagom in dva s San Antoniom, v svoji prvi sezoni v vlogi trenerja Golden Stata pa je osvojil še en prstan. Lani je bil izbran za najboljšega trenerja lige.

Zdaj bo vlogo glavnega trenerja prevzel 47-letni Brown, ki je med letoma 2005 in 2010 vodil Cleveland, v sezoni 2011/12 pa LA Lakerse. To je bila tudi zadnja sezona, ko so Jezerniki dobili tekmo v končnici. Lastnik Cavaliersov Dan Gilbert je nato priznal, da je storil napako in v sezoni 2013/14 je bil Brown znova na klopi Clevelanda. Po številnih slabih predstavah je bil še drugič odpuščen. 4. julija lani je postal pomočnik Kerra, saj je Walton odšel k Lakersom, kjer je zdaj glavni trener.