Vladimir Kličko ostaja vladar težke kategorije, vendar na dvoboju proti Bryantu Jenningsu ni navdušil. Foto: Reuters
Vladimir Kličko ostaja vladar težke kategorije, vendar na dvoboju proti Bryantu Jenningsu ni navdušil. Foto: Reuters

V Madison Square Gardnu je 39-letni Kličko po 12 rundah slavil po odločitvi sodnikov s 118:109, 116:111 in 116:111. Dvoboj ni postregel s spektaklom. Kličko se je spet zatekel k svojemu značilnemu slogu boksanja in storil le tisto najnujnejše. Šele v zadnji rundi je nasprotniku namenil enega redkih težkih udarcev. "Včasih dvoboj ne steče tako, kot si želiš. Zelo težko ga je bilo zadeti, je zelo konkurenčen boksar," je povedal Kličko.

198 centimetrov visoki ukrajinski orjak je v 67. poklicni borbi vknjižil že 64. zmago in je svetovni prvak zadnjih devet let. Zadnji poraz je star že enajst let, tokrat je naslove ubranil osemnajstič zapored. Devet let mlajši in sedem kilogramov lažji Jennings je moral v svoji 20. poklicni borbi priznati prvi poraz v karieri, sam pa je dvoboj videl drugače: "Njegove udarce sem zlahka prenašal. Tako kot je boksal, mi ni mogel prav škoditi."

Kličko je svetovni prvak že devet let, s 27 dvoboji pa je poskrbel za rekord v najtežji kategoriji. Doslej sta bila rekorderja Muhamed Ali in Larry Holmes, ki sta opravila 26 dvobojev za naslov prvaka v tej kategoriji.