Kobe Bryant bo manjkal tudi na tekmi All Star 15. februarja v Madison Square Gardnu, že 17. zapored je bil izbran med najboljše košarkarje Zahoda. Foto: Reuters
Kobe Bryant bo manjkal tudi na tekmi All Star 15. februarja v Madison Square Gardnu, že 17. zapored je bil izbran med najboljše košarkarje Zahoda. Foto: Reuters
Byron Scott in Kobe Bryant
Byron Scott si je prvo sezono na klopi Lakersov predstavljal popolnoma drugače. Foto: EPA

To je že tretja zaporedna sezona, ki jo je 36-letni Bryant predčasno končal. Aprila 2013 si je strgal ahilovo tetivo, se nato decembra vrnil, a zaradi poškodbe kolena končal tudi lansko sezono po le šestih odigranih tekmah.
Naslednjo sezono bo zaslužil 25 milijonov
V letošnji sezoni je Kobe v žep pospravil kar 23,5 milijona ameriških dolarjev, naslednjo sezono pa bo zaslužil 25 milijonov zelencev, kar je seveda največ v Ligi NBA.

Scott pričakuje vrnitev Kobeja
"Prepričan sem, da se bo jeseni vrnil in odigral tudi 20. sezono v ligi NBA. Tako bom razmišljal vse do trenutka, ko mi bo dal jasno vedeti, da ima drugačne načrte. Zavedam se, da ga čaka dolgo okrevanje po operaciji. Mediji ga vse pogosteje pošiljajo v pokoj in on ima nato še večji motiv za vrnitev. Še vedno je eden izmed najboljših igralcev v ligi," je pojasnil trener Byron Scott.

Bryant se je v tretji četrtini tekme v New Orleansu prejšnjo sredo poškodoval po zabijanju štiri minute in 14 sekund pred koncem tretje četrtine. Letošnjo sezono je začel sijajno in bil nekaj časa najboljši strelec Lige NBA, potem pa je decembra čutil bolečine v nogah in precejšnjo utrujenost, zato je izpustil osem tekem že pred poškodbo ramena.

Lakersi so dobili le 12 tekem, imajo pa kar 34 porazov. Napoveduje se najslabši izkupiček v zgodovini kluba, lani so pod vodstvom nepriljubljenega trenerja Mika D'Antonija zbrali le 27 zmag.

Brez zmage že tri tedne
Zadnjič so slavili pred tremi tedni proti Orlandu doma, nanizali so že devet porazov zapored, ponoči proti Chicagu pa bi z desetim porazom lahko izenačili rekordni negativni niz iz sezone 1993/94, ko je bil trener Magic Johnson.
Poleti sledi prevetritev igralskega kadra
V letošnji sezoni so že pred Bryantom sezono končali veteran Steve Nash, Xavier Henry in obetavni novinec Julius Randle. Poleti se v Los Angelesu obetajo velike spremembe. Generalni menedžer Mitch Kupchak bo imel na voljo okoli 30 milijonov ameriških dolarjev za okrepitev igralskega kadra.