Zinedine Zidane je pri Realu januarja zamenjal Rafo Beniteza. Foto: Reuters
Zinedine Zidane je pri Realu januarja zamenjal Rafo Beniteza. Foto: Reuters
Vincent Kompany
Vincent Kompany na torkovem treningu Manchester Cityja. Foto: Reuters

Portugalec je prejšnji teden manjkal na prvem srečanju zaradi poškodbe stegenske mišice, izpustil pa je tudi dve tekmi španskega prvenstva, v katerem so Madridčani dobili zadnjih deset tekem. V soboto so v San Sebastianu z 0:1 premagali Real Sociedad.

Ronaldo je prvi trening v celoti opravil v ponedeljek. V četrtfinalu je po slabem izhodišču s prve tekme (0:2) na Santiagu Bernabeuu s hat-trickom potopil Wolfsburg.

Vazquez namesto Benzemaja
Tokrat Real ne bo mogel računati na napadalca Karima Benzemaja (kita v podkolenskem zgibu) in vezista Casemira (kolk).

"Potrebujemo Cristiana. Je drugačen igralec. To kažejo številke in vesel sem, da bo jutri z nami. Karim ima še težave in z njim ne želimo tvegati," je pojasnil Zidane.

Lucas Vazquez, ki je prejšnji torek ob remiju brez zadetkov v Manchestru zamenjal Ronalda v prvi postavi, bo tudi zdaj najbrž v ekipi namesto Benzemaja. Francoz je na Etihadu tekmo končal že po prvem polčasu.

"Do zdaj nismo naredili še ničesar. Čaka nas zelo težko delo. Če se ne uvrstimo v finale, bo to neuspeh," je poudaril Zidane. Real je v evropskih pokalih napredoval v sedmih od osmih primerov, ko je na prvi tekmi dosegel remi brez golov. Neuspešen je bil le proti Spartaku iz Moskve v četrtfinalu Pokala državnih prvakov leta 1991.

Kompany: Veselim se igranja proti Ronaldu
Trener Cityja Manuel Pellegrini je v nedeljo v Southamptonu namenil počitek glavnim igralcem in naredil osem sprememb v moštvu, City pa je izgubil s 4:2. Kapetan Vincent Kompany: "Za nas je to tekma kariere. Real bo gotovo že od začetka pritisnil in poskušal čim prej zadeti. Dlje ko bomo imeli pozitiven izid, več možnosti bomo imeli. Ne verjamem, da v 180 minutah ne bomo dosegli niti enega zadetka. Veselim se igranja proti Ronaldu, jemljem ga kot izziv. Seveda bom moral imeti dober dan. S pomočjo soigralcev se ga da ustaviti." Vsak neodločen izid razen 0:0 v finale pelje Angleže, ki bodo igrali brez poškodovanega Davida Silve.

Sodnik bo Damir Skomina.

Polfinale, povratna tekma

Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - MANCHESTER CITY 0:0

Verjetni postavi:

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Modrić, Kroos, Isco, Bale, Vazquez, Ronaldo.

Manchester City: Hart, Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Sterling, Y. Toure, De Bruyne, Agüero.

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)

V odebeljenem tisku je izid prve tekme. Finale bo 28. maja gostil San Siro.