V skupnem seštevku vodi Kaisa Mäkäräinen. Foto: EPA
V skupnem seštevku vodi Kaisa Mäkäräinen. Foto: EPA

Na tem prizorišču biatlonci nastopajo prvič po letu 2013. Kuzmina, ki je v cilj prišla brez zgrešenega strela, je za dobrih 33 sekund prehitela Nemko Lauro Dahlmeier, tretja pa je bila Ukrajinka Vita Semerenko, ki je zaostala dobrih 41 sekund. Vse tri so pokrile vse tarče. Nastopili sta dve Slovenki. Anja Eržen je z zadetimi vsemi desetimi streli zasedla 31. mesto, Urška Poje, ki je bila na drugem streljanju enkrat neuspešna, pa je bila 73.

Erženova je prišla do najboljše uvrstitve v karieri, pred tem je bila najvišje lani na Pokljuki, ko je bila 37. "Zelo sem vesela, da mi je končno uspela ta 'nula-nula', na katero sem čakala že kar nekaj časa. Želela sem si trideseterice, a bo še ena priložnost tudi za to. Še so rezerve. V tekaškem delu še vedno ne čutim prave forme in upam, da v naslednjih mesecih tudi to izboljšam. Sama tekma je bila kar zahtevna. Celotno tekmo je nekako padal dež, a razmere so enake za vse in s tem se nisem veliko obremenjevala, res pa je, da je bilo kar težko. Ko sem zadela deseti strel, je po eni strani padlo breme, a po drugi strani vem, da zmorem še več in stremim k še višjim rezultatom," je povedala Erženova.

Glavni trener biatlonk, Tomaš Kos je dodal: "To je najboljši rezultat in mislim, da tudi prva ničla v svetovnem pokalu, tako da moramo biti zadovoljni. Razmere so bile zelo težke, proga je bila zelo težka, mehka. V smučini ni bilo prave svežine, a zelo me veseli, da se je Anja znašla na strelišču. Ta rezultat je zelo dober za njo in tudi za vse nas. Urška bi bila na meji zasledovalne tekme, če bi zadela vse tarče. Tako se je zgodilo, lahko bi tarča padla, ker je bilo čisto na rob. Žal se ni poklopilo. Na zasledovanju bomo tako imeli eno tekmovalko, in tudi to je dobro."

V petek bodo na šprinterski tekmi nastopili še moški. V soboto sta na sporedu zasledovalni tekmi, v nedeljo pa tekmi s skupinskim štartom.


Šprint, 7,5 km (Ž):                 * 
 1. A. KUZMINA        SLK  20:59,6 (0)
 2. L. DAHLMEIER      NEM    +33,9 (0)
 3. V. SEMERENKO      UKR     41,4 (0)
 4. L. VITTOZZI       ITA     50,0 (0)
 5. D. HERRMANN       NEM     50,6 (1)
...                                   
31. A. ERŽEN          SLO   2:03,0 (0)
73. U. POJE           SLO   3:11,6 (1)
                                      
  * - zgrešeni streli/kazenski krogi

SKUPNI VRSTNI RED                   
Ženske (6/26):                        
 1. K. MÄKÄRÄINEN     FIN          223
 2. D. HERRMANN       NEM          207
 3. A. KUZMINA        SLK          205
 4. J. BRAISAZ        FRA          200
 5. L. VITTOZZI       ITA          193
...                                   
56. A. ERŽEN          SLO           13