Selektor Trifunović računa na dve domači zmagi Slovenije in potrditev napredovanja v drugi del kvalifikacij za SP 2019. Foto: BoBo
Selektor Trifunović računa na dve domači zmagi Slovenije in potrditev napredovanja v drugi del kvalifikacij za SP 2019. Foto: BoBo
Dončić obiskal trening reprezentantov v Stožicah

Evropske prvake v četrtek čaka tekma proti Španiji, v nedeljo pa bodo v Stožicah gostovali še Črnogorci. Na uvodnih štirih kvalifikacijskih tekmah so Slovenci zbrali po dve zmagi in poraza, s tem izkupičkom zasedajo 2. mesto v skupini A. Izbranci Radovana Trifunovića bodo do prve tekme opravili sedem treningov, še pred prvim treningom bo reprezentanca gostovala v Predsedniški palači, kjer jim bo predsednik Slovenije Borut Pahor vročil državno odlikovanje zlati red za zasluge.

KZS upošteval željo Dallasa
Prihajajoči tekmi v Stožicah v Ljubljani bo pričakovano izpustil Luka Dončić, ki ga je na naboru lige NBA kot tretjega izbrala Atlanta Hawks, nato pa ga je poslala v ekipo Dallas Mavericks. Dončić ima za sabo zelo uspešno, a hkrati naporno sezono, ki se je začela 15. julija s pripravami na evropsko prvenstvo, ki ga je pozneje Slovenija osvojila v velikem slogu.

"Tudi v tretjem ciklu ne bomo mogli računati na pomoč Luke Dončića. Košarkarska zveza Slovenije in strokovni štab reprezentance sta naredila prav vse, da bi Luka lahko zaigral. Kljub Lukovi veliki želji, da znova obleče dres slovenske reprezentance, pa bomo upoštevali želje moštva Dallas Mavericks, ki Luki predpisuje počitek. Reprezentanci se bo priključil še Blaž Mahkovic, ki se je z borbeno igro izkazal že v drugem ciklu kvalifikacij za SP. Vabim vse navijače, da napolnijo Stožice in postanejo naš šesti igralec," je pojasnil selektor Trifunović.

Priložnost za igranje v kvalifikacijah bo tako dobil Blaž Mahkovic, najboljši strelec prvega dela slovenskega državnega prvenstva.

Seznam reprezentance:
Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Blaž Mahkovic, Gregor Hrovat, Miha Lapornik, Blaž Mesiček, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar in Saša Zagorac.

SVETOVNO PRVENSTVO 2019

KVALIFIKACIJE, prvi del, skupina A

5. krog, četrtek, 28. junija:
SLOVENIJA - ŠPANIJA
ČRNA GORA - BELORUSIJA

6. krog, nedelja, 1. julija:
SLOVENIJA - ČRNA GORA
ŠPANIJA - BELORUSIJA

                                      
Lestvica:                             
ŠPANIJA                 4  4 0  +35  8
SLOVENIJA               4  2 2  +16  6
BELORUSIJA              4  1 3  -38  5
--------------------------------------
ČRNA GORA               4  1 3  -13  5
                                      
Dončić obiskal trening reprezentantov v Stožicah