Maribor je v Prvi ligi neporažen 11 tekem, vse od usodnega poraza na derbiju z Olimpijo, ki je odločil lansko prvenstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor je v Prvi ligi neporažen 11 tekem, vse od usodnega poraza na derbiju z Olimpijo, ki je odločil lansko prvenstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Tonči Mujan (Domžale)
Najnevarnejši pri Domžalah je letos Tonči Mujan, ki je dosegel 3 gole v prvih štirih krogih. V pretekli sezoni je bil 23-letni Hrvat z 11 podajami v dresu Krškega najboljši podajalec Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com
Po tekmi Maribor - Domžale: ste tudi vi uživali?
Izjavi Srebrniča in Volaša po tekmi Gorica - Krško
Gulič odločil tekmo Gorica - Krško

Tekma se je odlično začela za goste, saj so povedli že v 18. sekundi, ko je po podaji Gregorja Sikoška z leve strani avtogol dosegel Mitja Viler. Rekorder po najhitreje doseženem golu v slovenski prvi ligi ostaja Marcos Tavares, ki je aprila lani prav proti Domžalam zadel že po osmih sekundah.
Na odgovor Maribora ni bilo treba dolgo čakati, saj je v 10. minuti izenačil. Povratnik po poškodbi Tavares je poslal lepo globinsko podajo proti Janu Mlakarju, ta pa je s šestih metrov nekoliko z desne strani presenetil vratarja Ajdina Mulalića. Za otroka Domžal je bil to šesti zadetek v letošnjem prvenstvu.
Domžalčani so bili nevarni še v 15. minuti, ko je volej Andraža Kirma končal v naročju Jasmina Handanovića.
Ivković zadel za obe moštvi
V 43. minuti so gostitelji povedli z 2:1. Iz kota je podal Amir Dervišević, pred vrati pa je bil z glavo najvišji Saša Ivković. Dervišević je z osmimi podajami najboljši podajalec lige.
Ivković je bil manj zadovoljen v 64. minuti, ko si je Maribor znova sam zabil gol. Branilec vijoličastih je takrat še drugič na tekmi zadel isto mrežo, a nerodno matiral lastnega vratarja.
Zadnjih 15 minut so Mariborčani igrali brez Aleksandra Rajčevića, ki je kot zadnji mož obrambe po prekršku nad Sikoškom na robu kazenskega prostora prejel rdeči karton, toda izid se do konca tekme ni več spremenil. Senijad Ibričić je dobro izvedel prosti strel, a je bil Handanović na mestu. V 90. minuti je iz ugodnega položaja zgrešil Matej Podlogar. Rajčević je od 43. minute igral namesto poškodovanega Marka Šulerja.
Najlepši priložnosti za domače v drugem polčasu sta imela Tavares v 53. minuti, ko je z glavo povsem neoviran žogo poslal mimo vratnice, in Dervišević v 75. minuti, ko je po strelu od daleč dobro posredoval Mulalić.


Maribor nadaljeval niz brez poraza
Štajerci so nadaljevali pozitiven niz, saj vse od izpada proti Rangersu v Glasgowu v 3. krogu kvalifikacij za Evropsko ligo ne poznajo poraza, pri čemer so iztržili pet zmag in tri remije s skupno razliko v golih 21:6. Domžale, ki so bile neprepričljive vse od bridkega evropskega izpada proti Ufi, so po nizu slabših izidov prišle do pomembne točke. Po prestani bolezni se je na klop vrnil shujšani trener Simon Rožman.

Domžale spomladi osvojile Ljudski vrt
Šlo je za 71. prvoligaški obračun Maribora in Domžal, premočno vodijo Štajerci z izkupičkom 31-24-16. Ravbarji so sicer dobili zadnji obisk v Ljudskem vrtu, 13. marca je bilo 1:2, odločila pa sta Matija Širok in Lovro Bizjak, ki pa sta poleti odšla v tujino. Na lanskih štirih ligaških dvobojih so oboji osvojili po 5 točk.

Zadetek Goričanov zrežirali trije rezervisti
Na prvi tekmi 9. kroga je Gorica z 1:0 premagala Krško. Čeprav so bili Krčani večji del tekme nevarnejši, pa so Novo Gorico znova zapustili nezadovoljni in brez želene zmage, ki je v Športnem parku še niso okusili. Na drugi strani so izbranci Mirana Srebrniča, ta je pogrešal kaznovana Roka Grudino in Andrijo Filipovića, le poredkoma prišli pred vrata Marka Zalokarja, a se v 80. minuti vseeno dokopali do četrte zmage v prvenstvu in vsaj začasno drugega mesta na lestvici.

Krčani, ki ostajajo predzadnji, so se prebudili v zadnjem delu prvih 45 minut, kar precejkrat streljali, a niso posebej ogrozili Grege Sorčana. Ta se je moral še najbolj potruditi v 34. minuti po poskusu Daliborja Volaša iz bližine z desne strani in Lea Ejupa po strelu z glavo v 35. minuti. V 65. minuti so sodniki zadetek Volaša razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

V 80. minuti so Novogoričani po lepem napadu dosegli edini gol na tekmi, v akciji pa so sodelovali trije rezervisti. Nik Jermol je podal naprej na desno stran do Janija Curka, ta je bil povsem sam in žogo natančno poslal pred vrata, kamor je pritekel Mark Gulič in brez težav zatresel mrežo.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 9. krog:

GORICA - KRŠKO 1:0 (0:0)
400; Gulič 80.

Gorica: Sorčan, Hodžić ( 69./Curk), Tomiček, Kavčič, Lipušček, Celcer , Humar ( 80./Jermol), Kolenc, Osuji, Smajlagić ( 62./Gulič ), Kotnik.

Krško: Zalokar, Hing Glover, Kulinitš, Ejup , Tomić ( 85./Štefulj), Ogrinec, Da Silva, Ristovski ( 78./Mandić), Volaš, Srečković, Vekić ( 69./Vukušić).

Sodnik: Mihael Antić (Dekani)



MARIBOR - DOMŽALE 2:2 (2:1)
2.500; Mlakar 10., Ivković 43.; Viler 1./ag, Ivković 64./ag
RK : Rajčević 79./Maribor

Maribor: Handanović, Pihler, Ivković, Šuler ( 43./Rajčević ), Viler, Hotić, Vrhovec ( 73./Vršič), Dervišević, Mešanović ( 84./Cretu), Tavares, Mlakar.

Domžale: Mulalić, Kirm, Dobrovoljc, Melnjak, Sikošek ( 86./Hodžić), Klemenčič, Ibraimi, Ibričić, Gnezda Čerin, Mujan ( 69./Žužek ), Vuk ( 78./Podlogar).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)



Nedelja ob 14.00:
TRIGLAV - RUDAR 0:1 (0:1)
Trifković 29.

Ob 16.00:
CELJE - MURA

Ob 18.15:
OLIMPIJA - ALUMINIJ

Lestvica:
MARIBOR           9 6 3 0  28:6   21
GORICA            9 4 4 1  11:10  16
OLIMPIJA          8 4 2 2  15:8   14
ALUMINIJ          8 4 1 3  14:13  13
DOMŽALE           9 3 2 4  13:14  11
MURA              8 2 3 3  13:12   9
TRIGLAV           8 2 3 3  10:17   9
CELJE             8 1 5 2   9:11   8
KRŠKO             9 1 4 4   4:9    7
RUDAR             8 1 1 6   5:22   4

Po tekmi Maribor - Domžale: ste tudi vi uživali?
Izjavi Srebrniča in Volaša po tekmi Gorica - Krško
Gulič odločil tekmo Gorica - Krško