Luis Suarez je v 12. minuti z glavo poskrbel za vodstvo Barcelone. Foto: Reuters
Luis Suarez je v 12. minuti z glavo poskrbel za vodstvo Barcelone. Foto: Reuters

Katalonci, ki so v soboto na derbiju španskega prvenstva ugnali Atletico z 2:0 in si skoraj že zagotovili naslov prvaka, so bili precej boljši na Old Traffordu. Izbranci Oleja Gunnarja Solskjaerja niti enkrat niso streljali v okvir vrat, gostje pa so imeli 62-odstotno posest žoge. Španski prvaki so prvič zmagali na Old Traffordu.

Messi se je hitro vrnil na igrišče, potem ko ga je Smalling udaril po nosu. Foto: Reuters
Messi se je hitro vrnil na igrišče, potem ko ga je Smalling udaril po nosu. Foto: Reuters

Shaw preusmeril strel Suareza v lastno mrežo
Barcelona se je od prve minute preselila globoko na polovico rdečih vragov. Gostitelji so le redko prišli do žoge in v 12. minuti so se znašli v zaostanku. Sergio Busquets je v kazenskem prostoru našel Lionela Messija, ki je z levico poslal predložek na daljšo vratnico. Luis Suarez je visoko skočil in z glavo poslal žogo proti vratom, od Luka Shawa pa se je odbila v mrežo. Stranski sodnik je presenetljivo dvignil zastavico, a je bilo takoj jasno, da se je zmotil. Videosodnik je po ogledu posnetka spremenil odločitev in Gianluca Rocchi je takoj pokazal na sredino igrišča.

Messi krvavel po udarcu Smallinga
United je čakal na kakšno napako Kataloncev, ki pa jih ni bilo veliko. Po pol ure igre je Scott McTominay padel v kazenskem prostoru v dvoboju z Gerardom Piquejem. Zahteval je najstrožjo kazen, Rocchi pa je le odmahnil z roko. V dvoboju za žogo na sredini igrišča je Chris Smalling zadel Messija z roko v nos. Po močnem udarcu je Argentinec krvavel, branilec gostiteljev pa ni prejel rumenega kartona.

V 36. minuti je Suarez lepo zaustavil žogo za Philippa Coutinha, ki je močno streljal s 15 metrov, David de Gea pa je žogo odbil z nogo. Pet minut pred odmorom je Diogo Dalot slabo zadel žogo z glavo, iz ugodnega položaja mu je ni uspelo usmeriti proti vratom in tako Marc Andre ter Stegen v prvem polčasu ni imel nobenega dela.

Rdeči vragi nemočni v napadu
Na začetku drugega polčasa je več poskušal United, vendar ni prišel do nevarnega strela. V 64. minuti je Suarez zapravil novo lepo priložnost za Barcelono, ko je malce z desne zadel zunanji del mreže. Strel Jordija Albe v 66. minuti je zaustavil de Gea. Rdeči vragi so se zelo trudili, a nikakor niso prišli do prave priložnosti, Barcelona pa je rutinirano zadržala prednost.

Solskjaer: Še vedno smo v igri za napredovanje
"Začeli smo preveč nervozno in prehitro smo prejeli gol. Šele v nadaljevanju smo se zbrali in zaigrali bolje. Imeli smo nekaj nevarnih predložkov, gledalci so stali za nami. Še vedno smo v igri za napredovanje," je pojasnil trener Solskjaer.

Cristiano Ronaldo se je pred dvema tednoma poškodoval na reprezentančni tekmi proti Srbiji in od tedaj ni igral. V Amsterdam Areni je znova dokazal, da je na velikih tekmah vedno v pravi formi. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo se je pred dvema tednoma poškodoval na reprezentančni tekmi proti Srbiji in od tedaj ni igral. V Amsterdam Areni je znova dokazal, da je na velikih tekmah vedno v pravi formi. Foto: Reuters

Ajax napadal, Ronaldo zadel
V Amsterdamu je imel Ajax dve lepi priložnosti v prvem polčasu. Strela Hakima Ziyecha z roba kazenskega prostora v 18. minuti je Wojciech Szczesny odbil prek vrat. Še nevarneje je bilo sedem minut zatem, ko je Dušan Tadić v kazenskem prostoru zaposlil osamljenega Donnyja van de Beeka. Vezist je z levico malce zgrešil vrata.

V zadnji minuti prvega polčasa je Joao Cancelo z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je Cristiano Ronaldo z desetih metrov z glavo poslal žogo v mrežo. Vratar Andre Onana se je dotaknil žoge, a mu je ni uspelo odbiti. To je bil že njegov 125. gol v Ligi prvakov.

Izjemna samostojna akcija Neresa
Ajax je sanjsko začel drugi polčas. David Neres je švignil mimo Cancela na levi strani, nato pa je prodrl v kazenski prostor in si naravnal žogo na desno nogo. Mojstrsko je zavrtinčil žogo v malo mrežico in Szczesny je bil prekratek.

Nizozemci so dobili silovit zalet. Že v naslednji minuti je bil od daleč nenatančen Nicolas Tagliafico. Stara dama se je le še branila. Trener Massimiliano Allegri je v igro poslal Douglasa Costo in Paulo Dybalo.

David Neres je mojstrsko izenačil po pol minute igre v drugem polčasu. Foto: Reuters
David Neres je mojstrsko izenačil po pol minute igre v drugem polčasu. Foto: Reuters

Joker Douglas Costa zadel vratnico
Jurgen Ekkelenkamp je v 81. minuti streljal z 12 metrov po podaji Tadića s peto, Szczesny pa je bil na mestu. V 85. minuti je po dolgem času zapretil Juventus, po levi strani je prodrl hitri Douglas Costa in zadel vratnico.

Veliko dela za policijo v Amsterdamu
Pred tekmo je nizozemska policija prijela več kot 100 navijačev Juventusa, ki so s seboj nosili nože, solzivec in bakle. Policisti so aretirali tudi nekaj navijačev Ajaxa, ki naj bi na policijo metali kamenje, zasegli pa so jim tudi pirotehnična sredstva.

Četrtfinale, prve tekme:
MANCHESTER UNITED - BARCELONA 0:1 (0:1)
Shaw 12./ag

Manchester United vs FC Barcelona( id: 17430301 datum: 11.3.2019)

AJAX - JUVENTUS 1:1 (0:1)
Neres 46.; Ronaldo 45.

Ajax Amsterdam vs Juventus Turin( id: 17430298 datum: 11.3.2019)

Povratni tekmi bosta v torek ob 21.00.


Odigrano v torek:
LIVERPOOL -
PORTO 2:0 (2:0)
Keita 5., Firmino 26.

TOTTENHAM - MANCHESTER CITY 1:0 (0:0)
Son 78.
Lloris (Tottenham) je v 13. minuti ubranil 11-metrovko Agüeru.


Polfinale:
TOTTENHAM/MANCHESTER CITY - AJAX/JUVENTUS
MANCHESTER UNITED/BARCELONA - LIVERPOOL/PORTO

Prvi tekmi bosta 30. aprila in 1. maja, povratni pa 7. in 8. maja. Finale v soboto, 1. junija, v Madridu.

Barcelona z zmago na Old Traffordu blizu polfinala