Samir Handanović je pri 34 letih dočakal nastop v Ligi prvakov. Po koncu tekme si je dal duška. Foto: Reuters
Samir Handanović je pri 34 letih dočakal nastop v Ligi prvakov. Po koncu tekme si je dal duška. Foto: Reuters
Matias Vecino
27-letni Urugvajec Matias Vecino je z golom v 93. minuti Interju prinesel zmago. Foto: Reuters
Samir Handanović
Handanović je bil v 54. minuti nemočen po strelu Christiana Eriksena in odbiti žogi Mirande. Foto: Reuters
Inter
Navijača Interja sta pred stadionom San Siro oziroma Giuseppe Meazza posnela selfi. Foto: Reuters
Lionel Messi
Lionel Messi je v 32. minuti s prostega strela s približno 20 metrov popeljal Barcelono v vodstvo proti PSV-ju. Argentinski zvezdnik se je nato še dvakrat vpisal med strelce. To je 48. hat-trick za 31-letnega Messija. Foto: Reuters
Jan Oblak
Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je v 18. minuti prejel zadetek Samuela Grandsira, a je Atleticu v nadaljevanju uspelo obrniti tekmo. Foto: Reuters
Roberto Firmino
Roberto Firmino, ki si je v soboto na tekmi s Tottenhamom poškodoval oko, je v 72. minuti prišel v igro, nato pa v 92. minuti odločil derbi na Anfield Roadu. Foto: Reuters
James Milner
James Milner je z bele točke povišal vodstvo Liverpoola na 2:0. Foto: Reuters
Zadetki s tekme Inter – Tottenham

Tottenham je namreč na San Siru povedel v 54. minuti. Handanović, ki je pri 34 letih debitiral v najelitnejšem tekmovanju, je najprej ubranil strel Christiana Eriksena z roba kazenskega prostora. Do odbite žoge je spet prišel danski reprezentant, ki je znova sprožil, žoga je zadela Mirando, spremenila smer in preletela Handanovića.

Icardi z mojstrskim volejem izenačil na 1:1
Inter je v nadaljevanju pritiskal za izenačenje in bil za trud nagrajen v 86. minuti. Kwadwo Asamoah je z desne strani poslal predložek na rob kazenskega prostora, kjer je Mauro Icardi z volejem "s prve" žogo diagonalno poslal v malo mrežico nemočnega Michela Vorma. Zares lep zadetek.

Vecino na pravem mestu
A to še ni bilo vse. V 93. minuti je Inter prišel do popolnega preobrata. Antonio Candreva je podal žogo iz kota, v kazenskem prostoru je bil najvišji Stefan de Vrij, ki jo je poslal pred vrata, kjer jo je Matias Vecino z glavo z nekaj metrov poslal v mrežo za evforijo na tribunah San Sira. Še statistika: posest žoge 51:49, streli 10:9, v okvir vrat 7:3 – vse za Tottenham.

Messi je ujel Raula
V drugi tekmi skupine B je Barcelona pričakovano gladko opravila s PSV-jem. Ob zmagi s 4:0 je tri zadetke dosegel Lionel Messi, enega pa Ousmane Dembele. Messi je zadel v 14 zaporednih sezonah Lige prvakov, s čimer se je izenačil z nekdanjim španskim napadalcem Raulom. Katalonci so od 79. minute igrali brez izključenega Samuela Umtitija.

Oblak s polnim izkupičkom iz Monaka
V skupini A je madridski Atletico, za katerega je Jan Oblak branil vso tekmo, z 2:1 zmagal v Monaku. Domači so povedli v 18. minuti, a so nato "atleti" že do polčasa naredili preobrat. Zadela sta Diego Costa in Jose Gimenez.

Firmino v 92. minuti odločil derbi na Anfield Roadu
V derbiju večera je Liverpool s 3:2 strl PSG. Redsi so povedli v 30. minuti, ko je Andrew Robertson z leve strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Daniel Sturridge, ki je nato z glavo matiral Alphonsa Areolo. Šest minut pozneje je semafor kazal že 2:0. Georginio Wijnaldum je ob posredovanju Juana Bernata "hitro" padel v kazenskem prostoru, tako da je turški sodnik Cuneyt Cakir pokazal na belo točko, ki jo je izkoristil James Milner. Parižani so se še pred polčasom vrnili z golom Thomasa Meunierja (40.). PSG je izenačil v 83. minuti, ko je po prodoru Neymarja in slabem posredovanju Jordana Hendersona žoga prišla do Kyliana Mbappeja, ta pa jo je nato s strelom s približno desetih metrov poslal za hrbet Alissona Beckerja. In ko je že kazalo, da se bo derbi končal brez zmagovalca, je v 92. minuti udaril Roberto Firmino. Brazilec, ki je v igro vstopil v 72. minuti, je v 92. minuti prejel žogo na desni strani kazenskega prostora in jo po uspešnem preigravanju z diagonalnim strelom poslal v malo mrežico Areole za zasluženo zmago domačih. Statistika: posest žoge 52:48, streli 13:6, v okvir vrat 7:5 – vse za Liverpool.

"Zvezdaši" izvlekli točko proti Napoliju
V drugi tekmi skupine C je Crvena zvezda na "Marakani" odbila vse napade Napolija in v svojem premiernem nastopu med elito izvlekla točko (0:0). Gostje so bili boljši nasprotnik, o čemer priča tudi statistika: posest žoge 66:34, streli 13:6, v okvir vrat 9:5 – vse za varovance Carla Ancelottija.

NOGOMET

LIGA PRVAKOV

1. KROG, torek

Skupina B
INTER
- TOTTENHAM 2:1 (0:0)
64.123; Icardi 86., Vecino 93.; Eriksen 54.

Inter: Handanović, Skriniar , de Vrij, Miranda, Asamoah, Vecino, Brozović, Politano (72./Balde), Nainggolan (89./Valero), Perišić (64./Candreva), Icardi.

Tottenham: Vorm , Davies, Vertonghen , Sanchez , Aurier, Eriksen, Dier, Dembele, Lamela (72./Winks), Son (64./Moura), Kane (90./Rose).

Sodnik: Clement Turpin (Francija)



BARCELONA
- PSV EINDHOVEN 4:0 (1:0)
Messi 32., 77., 87., Dembele 75.
: Umtiti 79./Barcelona




Skupina A:
MONACO - ATLETICO MADRID 1:2 (1:2)
Grandsir 18.; Costa 32., Gimenez 45.
Jan Oblak je branil za Atletico.

CLUB BRUGGE - BORUSSIA (D) 0:1 (0:0)
Pulišić 85.




Skupina C:
LIVERPOOL - PARIS SG 3:2 (2:1)
52.478; Sturridge 30., Milner 36./11-m, Firmino 92.; Meunier 40., Mbappe 83.

Liverpool: Becker, Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk , Robertson, Wijnaldum, Henderson, Milner, Salah (85./Shaqiri), Sturridge (72./Firmino), Mane (90./Fabinho).

PSG: Areola, Bernat, Kimpembe, Silva, Meunier , Di Maria (80./Choupo-Moting) , Marquinhos, Rabiot, Neymar, Cavani (80./Draxler), Mbappe.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)




CRVENA ZVEZDA - NAPOLI 0:0




Skupina D:
SCHALKE - PORTO 1:1 (0:0)
Embolo 64.; Otavio 75./11-m

GALATASARAY - LOKOMOTIV MOSKVA 3:0 (1:0)
Rodrigues 9., Derdiyok 67., Inan 90./11-m
: Ndiaye 87./Galatasaray


SREDA

Skupina E, ob 18.55:
AJAX - AEK ATENE

Ob 21.00:
BENFICA - BAYERN

Skupina F, ob 18.55:
ŠAHTAR DONECK - HOFFENHEIM

Ob 21.00:
MANCHESTER CITY - LYON

Skupina G, ob 21.00:
REAL MADRID - ROMA (Celar)

VIKTORIA PLZEN - CSKA MOSKVA (Bijol)

Skupina H, ob 21.00:
VALENCIA - JUVENTUS

YOUNG BOYS - MANCHESTER UNITED

Zadetki s tekme Inter – Tottenham