Jan Oblak bi lahko bolje posredoval pri prvem zadetku, pri drugem in tretjem pa ni imel možnosti. Foto: Reuters
Jan Oblak bi lahko bolje posredoval pri prvem zadetku, pri drugem in tretjem pa ni imel možnosti. Foto: Reuters
Kostas Mitroglou
Kostas Mitroglou je bil neustavljiv za obrambo Atletica. Foto: EPA
Roman Bezjak
Roman Bezjak je imel v 72. minuti veliko priložnost za vodstvo Bolgarov, žogo je že spravil mimo Simona Mignoleta, a je zadela vratnico. Foto: EPA
Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang je blestel na stadionu Westfalen. Foto: Reuters
Carlos Tevez
Carlos Tevez je dosegel prva gola v Ligi prvakov po letu 2009. Foto: Reuters
Nacho Fernandez
Nacho Fernandez je podal v sredino, kjer je Marek Suchy zatresel lastno mrežo. Foto: EPA

Arsenal je imel velike težave v obrambi, celotno srečanje je igral 19-letni Španec Hector Bellerin. Borussia je bila precej bolj nevarna (streli na vrata 24:4, v okvir 7:1, koti 7:1).
Izjemen šprint Immobileja za vodstvo
Rumeno-črni so bili v prvem polčasu veliko boljši. Najlepšo priložnost za vodstvo je zapravil Henrik Mhitarjan. Povedli so v zadnji minuti prvega dela, ko je Kevin Grosskreutz poslal dolgo podajo na sredini igrišča. Ciro Immobile je v dolgem šprintu (štartal je na svoji polovici) prehitel Laurenta Koscielnyja in z desnico z diagonalnim strelom poslal žogo v mrežo. Izjemna samostojna akcija najboljšega strelca Serie A v pretekli sezoni.
Aubameyang postavil piko na i
Odločitev je padla na začetku drugega polčasa, ko je Grosskreutz lepo zaposlil Pierre-Emericka Aubameyanga. Gabonski napadalec je spravil žogo mimo Wojciecha Szczesnyja in jo z desnico poslal v prazno mrežo. Do konca srečanja bi lahko Borussia prišla še do precej višje zmage. Trener Jürgen Klopp, ki tokrat v igro ni poslal Šindžija Kagave, je bil ponosen na izjemen presing po celotnem igrišču.
Masuaku in Affelay matirala Oblaka
V skupini A je Oblak debitiral za finalista iz pretekle sezone, a njegov prvenec ni bil prav uspešen. Miguel Angel Moya, ki brani v španskem prvenstvu, je bil tokrat na klopi.
Že po 13 minutah je moral slovenski reprezentant prvič po žogo v mrežo, potem ko ga je z natančnim strelom z levico z 20 metrov ugnal Arthur Masuaku. Oblak bi lahko tudi bolje posredoval. Drugi zadetek je prejel v 31. minuti, potem ko ga je z 12 metrov matiral Ibrahim Affelay. Obramba gostov je bila popolnoma zmedena ob protinapadu Grkov. Mario Mandžukić je v 38. minuti znižal Atleticov zaostanek s strelom z glavo po natančni podaji Cristiana Ansaldija.
Odlični Mitroglou odločil srečanje
V 73. minuti je na 3:1 povišal Kostas Mitroglou, ki se je po podaji Pajtima Kasamija z desne strani spretno znašel v kazenskem prostoru in iz obrata poslal žogo med nogama nemočnega Oblaka v mrežo. Rezervist Antoine Griezmann je v 87. minuti iz bližine vlil upanje gostom po podaji Kokeja, a v zadnjih minutah ni več bilo spremembe izida in veliko slavje na stadionu Georgios Karaiskakis se je začelo.
Tevez blestel v Torinu
Na drugi tekmi skupine A je Juventus z 2:0 ugnal Malmö. Carlos Tevez je v 59. minuti zadel po sijajni podaji Kwadwa Asamoaha s peto. Argentinski napadalec je končni izid postavil v 90. minuti s prostega strela s 17 metrov. Živi zid Švedov je bil slabo postavljen, Tevez pa je žogo zavrtinčil v malo mrežico.
Bezjak v vratnico, junak kapetan Gerrard
Na Anfieldu je pravico delil Matej Jug s pomočniki, Liverpool pa je v dramatični končnici premagal Ludogorec z 2:1. Roman Bezjak je igral do 87. minute in imel v 72. minuti izjemno priložnost, ko je stresel vratnico. Deset minut zatem je Mario Balotelli velemojstrsko z zunanjim delom nogometnega čevlja redsom priigral vodstvo po podaji Alberta Morena. Bolgari so izenačili v sodniškem dodatku prek Danija Abaloja, rezervist se je otresel Dejana Lovrena in ukanil še Simona Mignoleta.
V 93. minuti je Liverpool prišel do zmage. Branilec Aleksandar Aleksandrov je slabo podal do svojega vratarja Milana Borjana, pritekel je Javi Manquillo. Čuvaj mreže gostov se ga je dotaknil, Manquillo je teatralno padel, Jug pa je takoj iztegnil desnico proti beli točki. Steven Gerrard je bil natančen z enajstih metrov.
Real vse odločil že po pol ure
Na stadionu Santiago Bernabeu je sodil Koprčan Damir Skomina, madridski Real je napolnil mrežo Basla (5:1).
Branilci naslova so povedli v 14. minuti po avtogolu Mareka Suchyja, potem ko je žogo z desne strani pred vrata poslal Nacho. Po pol ure igre je Luka Modrić našel Garetha Bala, ki je lobal vratarja Tomaša Vaclika in zatresel mrežo. Dve minuti zatem je Cristiano Ronaldo tako rekoč že odločil tekmo po podaji Bala z desne strani. James Rodriguez je v 36. minuti napovedal pravo katastrofo Švicarjev, ki pa so že v 38. minuti znižali prek Derlisa Gonzaleza. V 79. minuti je končni izid postavil Karim Benzema z izjemnim strelom z roba kazenskega prostora v levi zgornji kot.
Poraz "lekarnarjev" v kneževini
V skupini C je Monaco ugnal Bayer Leverkusen z 1:0, edini gol je dosegel Joao Moutinho z levico v 62. minuti po podaji veterana Dimitarja Berbatova. "Lekarnarji", ki vodijo v Bundesligi, so bili v prvem polčasu boljši tekmec, a so bili v zaključku akcij nezbrani.

1. krog, skupina A:
OLYMPIACOS - ATLETICO MADRID 3:2 (2:1)
Masuaku 13., Affelay 31., Mitroglou 73.; Mandžukić 38., Griezmann 87.

Olympiacos: Jimenez Gago, Elabdellaoui, Masuaku, Abidal, Botía, Kasami (84./Giannoulis), Maniatis, Milivojević, Afellay (69./Ndinga), Domínguez (57./Füster), Mitroglou.

Atletico Madrid: Oblak, Miranda, Ansaldi, Godín, Juanfran, Suarez (75./Niguez), Koke, Gabi (56./Griezmann), Turan, Raul García (66./Cerci), Mandžukić.

Sodnik: Pedro Proenca (Portugalska)


JUVENTUS - MALMÖ 2:0 (0:0)
Tevez 59., 90.



Skupina B:
REAL MADRID - BASEL 5:1 (4:1)
Suchy 14./ag, Bale 30., Ronaldo 32., James Rodriguez 37., Benzema 79.; Gonzalez 38.

Real Madrid: Casillas, Marcelo, Nacho, Ramos (66./Varane), Pepe, Bale, Modrić (74./Illarramendi), Kroos, Rodríguez, Ronaldo, Benzema (82./Hernandez).

Basel: Vaclik, Schär, Samuel (64./Kakitani), Suchy, F. Frei (83./Delgado), Elneny, Safari, Xhaka, Streller (73./Embolo), Gonzalez, Zuffi.

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)


LIVERPOOL - LUDOGOREC 2:1 (0:0)
Balotelli 82., Gerrard 93./11-m; Abalo 91.

Liverpool: Mignolet, Manquillo, Lovren, Sakho, Moreno, Sterling, Gerrard, Lallana (67./Borini), Henderson, Coutinho (68./Lucas Leiva), Balotelli.

Ludogorec: Borjan, Moti, Paula Junior, Aleksandrov, Minev, Misidjan (72./Abalo), Andrianantenaina, Nascimento da Costa, Aleksandrov, Dyakov (85./Espinho), Bezjak (87./Younes).

Sodnik: Matej Jug (Slovenija)






Skupina C:
BENFICA - ZENIT ST. PETERBURG 0:2 (0:2)
Hulk 6., Witsel 22.
RK: Artur 18./Benfica

MONACO - BAYER LEVERKUSEN 1:0 (0:0)
Moutinho 61.




Skupina D:
BORUSSIA DORTMUND - ARSENAL 2:0 (1:0)
Immobile 45., Aubameyang 48.

Borussia (D):
Weidenfeller, Durm, Subotić, Sokratis, Schmelzer (79./Jojić), S. Bender, Kehl (46./Ginther), Grosskreutz, Mhitarjan, Aubameyang, Immobile (86./Ramos).

Arsenal: Szczesny, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta (77./Podolski), Wilshere, Ramsey (62./Cazorla), Özil (62./Oxlade-Chamberlain), Welbeck, Sanchez.

Sodnik: Olegario Benquerenca (Portugalska)

GALATASARAY - ANDERLECHT 1:1 (0:0)
Yilmaz 92.; Praet 52.