Nogometaši Wolfsburga so takole slavili veliko zmago nad Bayernom. Foto: Reuters
Nogometaši Wolfsburga so takole slavili veliko zmago nad Bayernom. Foto: Reuters
Nogometaši Bayerna s Pepom Guardiolo
Nogometaši Bayerna so se prehitro zadovoljili z minimalnim vodstvom. Foto: Reuters

Redni del se je končal z 1:1, nato pa so takoj odločali streli z bele točke, kjer je bil edini grešnik med Bayernovimi zvezdniki veteran Xabi Alonso, ki mu je domači vratar Koen Casteels mojstrsko z nogo ubranil poskus. Drugi so bili nezgrešljivi, kot zadnji za pokalnega zmagovalca lanske sezone v nemškem nogometu tudi veliki junak Nicklas Bendtner.

Danski napadalec, ki se ga je med navijači oprijel vzdevek "Lord Bendtner", je bil domači rešitelj že v rednem delu. Potem ko je v igro vstopil s klopi, je s svojim petim dotikom na tekmi v 89. minuti po mojstrski podaji Kevina De Bruyna z desne strani premagal Manuela Neuerja s strelom pod prečko.

Bayern je povedel v 49. minuti. Uspešen je bil nizozemski krilni igralec Arjen Robben po podaji novinca Douglasa Coste z leve strani pred domači gol, kjer obramba ni najbolje posredovala, Robben pa je bil najspretnejši in žogo spravil mimo Casteelsa. Pri Bavarcih se je v drugem delu na igrišču predstavil tudi najnovejša okrepitev iz Juventusa Arturo Vidal, ki je tudi prvi uspešno izvedel svoj strel z bele točke.

To je prvi superpokalni naslov za Wolfsburg, ki je predtem klonil v edinem dozdajšnjem finalu pred Werderjem leta 2009. Bayern ostaja pri štirih, v zadnjih treh obračunih je vselej klonil s španskim strategom Pepom Guardiolo na klopi.

Nemški superpokal, Wolfsburg:
WOLFSBURG
- Bayern 6:5 (1:1, 0:0) - po enajstmetrovkah
30.000; Bendtner 89.; Robben 49.

11-m: Vidal , R. Rodriguez
Alonso , De Bruyne
Robben , Schürrle
Lahm , Kruse
Costa , Bendtner

Wolfsburg: Casteels; Vieirinha, Naldo, Klose, R. Rodriguez; Guilavogui, Arnold; D. Caligiuri (63./Schürrle), De Bruyne, Perišić (70./Kruse); Dost (70./Bendtner).

Bayern: Neuer; Lahm, Benatia, J. Boateng , Alaba; Thiago (74./Vidal), Xabi Alonso, Robben, Douglas Costa; T. Müller (84./Götze), Lewandowski (72./Rafinha).

Francoski superpokal:
PARIS SG - Lyon 2:0 (2:0)
Aurier 11., Cavani 17